Ana Petrescu
281 vizualizări 27 iun 2019

„Curtea Constitutionala a validat referendumul initiat de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Pentru noi, vointa exprimata de cetateni este litera de lege. Am elaborat proiectul de revizuire a Constitutiei, l-am prezentat opiniei publice, l-am inaintat partenerilor din opozitie, semnatari ai Pactului pentru Europa propus de Presedinte. Luni il vom inainta in Parlament. Somez partidele din coalitia guvernamentala sa sustina proiectul nostru, pentru ca altfel se vor plasa impotriva romanilor si risca sa dispara de pe scena politica. Referendumul de aprobare a modificarilor constitutionale ar trebui organizat odata cu primul sau cu al doilea tur al alegerilor prezidentiale”, a scris Ludovic Orban, joi, pe Facebook.

BEx al PNL a adoptat, marţi, proiectul de revizuire a Constituţiei în urma rezultatului referendumului din 26 mai. Ludovic Orban preciza atunci că proiectul include şi interdicţia persoanelor condamnate de a mai candida.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că decizia Curţii Constituţionale prin care a validat referendumul pe justiţie din 26 mai obligă toate forţele politice „să pună de urgenţă în aplicare votul cetăţenilor”.

Curtea Constituţională a României a validat, joi, referendumul pe justiţie şi a respins cele 5 contestaţii.

Preşedinţii PNL, USR, PMP şi Pro România au semnat, pe 13 iunie, la Cotroceni, acordul politic naţional iniţiat de şeful statului pentru consolidarea parcursului european al României.

Foto: Mediafax Foto / Liviu Untaru

 

Citește și: