103 vizualizări 11 nov 2019

„Corneliu Coposu rămâne în memoria societăţii româneşti o pagină de istorie prin forţa, determinarea şi puterea credinţei de a milita pentru libertate şi democraţie. Demnitatea şi curajul cu care şi-a apărat convingerile politice şi democratice, în pofida anilor grei de temniţă, l-au aşezat în galeria marilor oameni de stat şi iubitori de ţară. Lider vizionar şi bun român, Corneliu Coposu a fost între primii oameni politici care, în anii 90, a văzut drumul României alături de statele europene şi euroatlantice. Şi-a pus viaţa în slujba reconstruirii ţării pe baze democratice şi a tras un puternic semnal de alarmă pentru a ne arăta că o Românie liberă nu se poate clădi fără a apăra zi de zi valorile democratice şi a-i lăsa în trecut pe urmaşii regimului comunist”, a transmis Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Premierul a adăugat că „spiritul civic dovedit la alegerile de ieri şi opţiunile foarte clare ale românilor din ţară şi din afara graniţelor arată că suntem pe drumul corect în raport cu viitorul european al României”.

„Însă lupta trebuie dusă mai departe, cu onestitate, cu credinţa în principiile binelui şi cu puterea exemplului personal, care să educe tinerii în spiritul valorilor universale, aşa cum ne îndruma seniorul în testamentul său politic. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a conchis Orban.

Luni se împlinesc 24 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu.

Şeful Executivului va participa, luni, de la 18.30, la evenimentul caritabil „Gala Corneliu Coposu”, Ediţia a IV-a Teatrul Naţional Bucureşti, potrivit agendei oficiale transmisă de Guvern.

 

Citește și: