Departamentul Politic - Mediafax
3076 vizualizări 12 iul 2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a preluat mesajul transmis de conducerea Comisiei Europene premierului Viorica Dăncilă şi declară că România are nevoie de o pacificare generală, ţara fiind de un an şi ceva de zile sub "un asediu turbat".

"România nu are nevoie doar de o reconciliere fiscală, de o reunificare fiscală, de o pacificare fiscală. România are nevoie de o pacificare generală, o pacificare politică, pacificare socială, pentru că, uitaţi-vă în ce situaţie suntem de un an şi ceva de zile,” a afirmat Liviu Dragnea într-o emisiune difuzată la Antena 3. ”Noi stăm sub acest asediu turbat, politic, mediatic, manipulatoriu şi intern şi extern şi ar trebui să ne ocupăm de bunăstarea românilor. În toată această furtună din ultimele luni, s-a vorbit prea puţin despre lucruri pe care le-am făcut".

Liviu Dragnea

Preşedintele PSD acuză că, de acest "război" dintre opoziţie şi actuala guvernare, se foloseşte toată lumea, atât adversarii economici, cât şi partenerii ţării, în funcţie de intereseul fiecăruia.

"Toate energiile negative îndreptate împotriva noastră puteau să fie folosite pentru a face o viaţă mai bună pentru români. Cui foloseşte acest război?,” se întreabă Dragnea. ”Foloseşte adversarilor noştri economici, foloseşte chiar şi partenerilor noştri, pentru că indiferent de cât de bun e un parteneriat, fiecare partener are interesele proprii. România are nevoie de UN MOMENT ZERO, de care avem nevoie cu toţii. Toţi trebuie să înţelegem că trebuie să privim înainte, că altfel România va rămâne prizonieră trecutului. Nu ştiu dacă toţi au curajul meu. Dacă Guvernul, premierul, membrii cabinetului, partenerii de coaliţie vor avea acest curaj, să facem tot ce ne-am angajat. Este pentru prima data când avem şanse reale să punem în practică un program de guvernare complet, nu bucăţele, să nu mai lăsăm loc de şantaj."

Marţi, într-o întâlnire avută la Bruxelle cu premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele, Frans Timmermans, se arătaseră nemulţumiţi şi îngrijoraţi de „lupta politică permanentă” din România, care nu are ce căuta în perioada preşedinţiei Consiliului UE.

”S-a arătat nemulţumirea faptului că nu există consens, că există O LUPTĂ POLITICĂ PERMANENTĂ şi că această luptă politică nu are ce căuta în perioada preşedinţiei Consiliului UE, mai mult, chiar înainte, când se pregătesc toate lucrurile pentru a prelua preşedinţia,” a explicat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat la Bruxelles postului TV Antena 3. ”Domnul preşedinte Juncker mi-a cerut ca să avem o bună înţelegere între toţi cei implicaţi, lucru pe care i-l va cere şi domnului preşedinte Iohannis. A spus că luptele nu au ce căuta, dacă vrem să avem o preşedinţie de succes a României. (...) Mi s-au părut mai mult îngrijoraţi de faptul că nu există linişte în România şi că şi-ar dori foarte mult să avem un consens şi să lucrăm împreună pe proiecte de ţară.”

Tot în interviul de la Antena 3, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat că alături de el vor rămâne oamenii curajoşi şi a mulţumit parlamentarilor PSD pentru ”puterea şi curajul" de care au dat dovadă în ultimele luni.

Liviu Dragnea

”Eu merg înainte fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoşi,” susţine Dragnea. ”Aici nu e vorba de mine. Eu sunt O ŢINTĂ IMPORTANTĂ, care o dată dată la o parte, poate să înceapă principiul dominoului. Le mulţumesc tuturor, public, pentru puterea şi curajul de care au dat dovadă în aceste luni. Au rezistat la ameninţări, la jigniri, la îmbrânceli. Şi deputaţii, şi senatorii PSD. Public, exprim respectul meu pentru tot ceea ce au făcut, pentru că împreună am reuşit să adoptăm ceea ce părea imposibil – modificarea legilor Justiţiei şi a codurilor.” 

Dragnea a dorit să accentueze contrastul dintre curajul PSD şi laşitatea preşedintelui Klaus Iohannis, care nu a aplicat decizia Curţii Constituţionale care îi impunea revocarea procurorului şef al DNA decât sub spectrul ameninţării cu suspendarea. 

"Cât a stat, 32 de zile, din câte înţelesesem nu avea de gând să semneze decretul. Nu avea rezerve în a dispreţui Constituţia, ci doar TEAMA SUSPENDĂRII, pentru că nu are decât un obiectiv, al doilea mandat, pentru a căpăta protecţie, imunitate, să nu răspundă pentru nişte fapte de care trebuie să răspună,” acuză Dragnea. ”Nu s-a vorbit foarte mult, presa cu epoleţi nu dezbate acest subiect - dosarul în care se reclamă că a obţinut o casă prin fals, dovedit în instanţă şi câteva sute de mii de euro pe care trebuie să le dea înapoi statului român - (îşi doreşte n.r.) să aibă imunitate şi din înălţimea Dealului Cotroceniului să dea lecţii de morală.” 

 

Citește și: