Departamentul Politic
3066 vizualizări 9 sep 2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, că în partid va exista o discuţie serioasă referitor la atacurile aduse de Gabriela Firea în ultima săptămână, dar el nu a fost niciodată adeptul unor pedepse dure.

”Eu niciodată nu am fost adeptul unor pedepse dure. Va fi o discuţie serioasă în partid. Eu ştiu că avem un birou permanent naţional, sigur, şi Congresul partidului. Nu există nicio decizie, absolut niciuna, cu excepţia propunerii ca premier a doamnei Sevil Shhaideh. Dar se discută şi cu conducerea celor două grupuri. La mine, în spate, la cabinet, se întâlnesc vicepreşedinţii, liderii de grup. Formările de guverne, numirile. Din păcate, am auzit multe lucruri preluate de Victor Ponta, de la Rareş Bogdan, în legătură cu numirile de la Teleorman. Nu-mi aduc aminte să fie vreo decizie unilaterală, impusă, nici alegerile de Congres, nici în ceea ce priveşte formarea guvernului", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD speră ca Gabriela Firea să fie sinceră şi doar dezinformată.

"În orice partid, sunt oameni nesinceri. Convingerea mea e că la noi sunt din ce în ce mai puţini. Eu sper să fie sinceră şi doar dezinformată (Gabriela Firea – n.r.). Eu am susţinut-o la Primăria Capitalei, când foarte mulţi şi din partid şi din afara partidului mi-au spus că nu este o soluţie foarte bună. Nu regret absolut deloc. Dacă s-ar întoarce timpul înapoi, aş face la fel. Ce îmi doresc eu e ca ce s-a spus că se face la Primăria Capitalei să se întâmple", a completat Dragnea.

 Preşedintele PSD a negat că s-ar fi discutat în partid despre un alt candidat la Primăria Capitalei pentru anul 2020, după scandalul în care este implicată Gabriela Firea.

"Cu mine, nu a discutat nimeni subiectul acesta şi nu am purtat niciun fel de discuţii. Ah, sunt unii colegi supăraţi, dar astfel de acţiuni nu pot să facă bine PSD. (...) Dar în partid - nici formal, nici informal - eu nu am vorbit despre o altă variantă la Primăria Capitalei în 2020", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD afirmă că - din punctul său de vedere - nu trebuie să se ajungă la excluderea Gabrielei Firea din partid şi respinge acuzaţiile de spionaj pe care i le-a adus Gabriela Fireai.

"Eu nu pot să spionez pe nimeni pentru că nu am cum să spionez. Nu am serviciu propriu de informaţii, nici eu, nici partidul, nici altcineva. Astea sunt prostii. Credeţi că structuri din M.A.I., unde lucrează oameni serioşi, pot să spioneze pentru o persoană publică, să iasă din lege? Dar eu încerc să nu răspund la atacuri personale. În acelaşi timp, nu pot să nu iau apărarea colegilor de partid şi a miniştrilor şi a Guvernului în ansamblu. Nu pot să nu iau apărare când apar acuzaţii la adresa Guvernului.”

Liderul PSD respinge şi acuzaţiile lui Firea referitoare la Centura Capitalei..

"Ba da, cunoaşte, a fost implicată şi tot a participat la întâlniri. Au fost comunicate săptămâna asta. S-a modificat hotărârea de consiliu general. În ceea ce priveşte Centura Capitalei au fost numeroase întâlniri, am citit comunicatul Ministerului Transporturilor. Am vorbit cu ministrul şi mi-a spus că se încearcă să se găsească nişte răspunsuri la întrebări constituţionale, să vedem dacă o autoritate locală poate deţine un drum pe teritoriul unei localităţi," explică Dragnea. "Am avut discuţii cu colegii de la Primăria Capitalei, să iniţiem un proiect de lege în Parlament şi s-a şi votat la Senat, pentru trecerea Centurii la Primăria Capitalei. Dacă toate nerealizările la Primărie sunt din cauza mea, e în regulă. O duc şi pe asta. Dar nu sunt de acord ca - indiferent ce funcţie are un membru - să se aşeze la coada celor care atacă Guvernul. Lucrurile acestea puteau fi discutate în partid.”

 

Citește și: