Departamentul Politic - Mediafax
1015 vizualizări 19 iun 2018

Lista liberalilor care nu au votat la Codul de Procedură Penală şi care apare în mediul online:

- Anastase Roberta
- Bica Dănuţ,
- Boroianu Aurel-Robert
- Buican Cristian
- Calista Mara-Daniela
- Cherecheş Viorica
- Culeafă Mihai
- Gheorghe Tinel
- Gheorghiu Bogdan
- GiugeaNicolae
- Gudu Vasile
- Heiuş Lucian-Ovidiu
- Huţucă Bogdan-Iulian
- Mareş Mara
- Oros Nechita-Adrian
- Palăr Ionel
- Preda Cezar-Florin
- Prişcă Răzvan
- SorinRomanescu Cristinel
- Stroe Ionuţ-Marian
- Ştirbu Gigel-Sorinel
- Varga Glad-Aurel
- Voicu Mihai-Alexandru

"Am votat, am fost în sala. Am votat împotriva codului de procedură penală. Am făcut o cerere la Direcţia tehnică, să vedem ce s-a întâmplat. Sunt mai multe voturi care nu au apărut acolo, poate e o eroare de sistem", a declarat Cristian Buican, deputat PNL, pentru Mediafax.

Votul lui Buican, la ora 21:56, pe legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie a fost înregistrat. Câteva minute mai târziu, însă, la votul pe Codul de Procedură Penală nu mai apare că deputatul PNL şi-ar fi exercitat votul.

"Am fost în sală, am stat şi la dezbateri generale şi le-am spus colegilor mei că cel mai bine ar fi să plecăm toţi din sală, ca să îi lăsăm să îi vadă lumea pe toţi, nu să îi girăm noi toate tâmpeniile pe care le-au făcut articol cu articol. Imediat după dezbaterile generale le-am spus că eu nu stau la nenorocirile astea. Am prezenţa făcută, am votat toate celelalte legi înainte de chestia asta. Mie nu mi se pare o chestiune de comentat faptul că de la PNL oamenii au preferat să iasă din sală în loc să voteze această chestiune. Nu e nicio eroare, eu le-am spus din start că eu nu îi validez pe ei, în forum, şi aşa trebuia să facem toţi, şi USR şi PMP şi PNL. Trebuia să ieşim afară şi îi vadă ţara pe toţi care au votat nenorocirea aia. Am hotărât să ieşim din ţară să îi vadă ţara numai pe ei. Am spus ce am avut de spus la dezbaterile generale. Mulţi au preferat să rămână ca să îi vadă lumea la televizor, cum iau cuvântul. Eu vorbesc în numele meu, pe restul nu ştiu. Ştiu că eram vreo 5 care au spus că noi la nenorocirea asta nu stăm," a explicat Cezar Preda, un alt parlamentar aflat pe lista absenţilor.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală a fost adoptat, luni, de Camera Deputaţilor cu 175 de voturi "pentru", 78 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

 

Citește și: