Alexandru Costea
471 vizualizări 22 apr 2019

„Aproape că nu există un miting al noului PNL unde să apară Ludovic Orban şi unde să nu ne minunăm de modul în care văd aceşti oameni competiţia electorală şi poporul român. Nu putem să nu remarcăm cât de jos a ajuns nivelul lor de dezbatere şi de adresare. La ultima ispravă, am putut găsi un discurs în care manipularea şi minciuna se împletesc în forme bizare pe care nici măcar ei nu le pot crede.[...] După atâţia ani de experienţă politică, am rămas totuşi perplex când am văzut cu câtă dezinvoltură împarte Ludovic Orban românii în cetăţeni de două categorii. Deştepţii şi frumoşii – cei care votează cu PNL, proştii şi inculţii – cei care votează cu orice alt partid. Aşa ceva este unic chiar şi pentru politica originală de Dâmboviţa. După ce le-ai zâmbit frumos oamenilor în Piteşti, sperând să profiţi de Simfonia Lalelelor ca să mai furi nişte voturi, peste o săptămână le vorbeşti altora ce #proşti sunt oamenii din Argeş? Că sunt uşor de manipulat şi nu sunt educaţi? Acest gen de comportament replicat în fiecare judeţ, pentru că nu a fost o scăpare, nu are nimic de-a face cu liberalismul", a afirmat vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea, potrivit unui comunicat emis de partid.

Andrei Gerea mai acuză şi Partidul Popular European de divizarea Europei în două categorii de cetăţeni, discurs preluat acum de Ludovic Orban şi PNL.

"Oamenii nu se lasă impresionaţi şi nici manipulaţi, oamenii ştiu bine cum au trăit în guvernarea celor pe care i-ai adus la vârful noului PNL, cum au trăit în guvernarea USR- Cioloş plus Doi şi un sfert pe care noul PNL a susţinut-o. Oamenii ştiu şi cum trăiesc astăzi. Pot face singuri diferenţa! Nu ne ajunge că PPE împarte Europa în cetăţeni de două categorii, în ţări cu mai multe viteze. Acum PNL-ul lui Orban împarte şi românii în buni şi răi. Asta este apucatură de pe vremea unor regimuri care au adus nenorociri în istorie!”, a mai afirmat vicepreşedintele ALDE.

De asemenea, Gerea a declarat că PNL se laudă cu proiectul de lege al ALDE prin care ajutorul social "mai este acordat doar celor care îl merită cu adevărat".

"Este greu să spui că oamenii sunt manipulaţi că nu vor mai primi pensiile, pentru că în această guvernare le-au fost mărite, iar ai voştri au tăiat pensiile şi salariile. Este greu să spui că oamenii se lasă manipulaţi că nu vor mai primi subvenţiile, pentru că în această guvernare au primit subvenţiile la timp şi integral, iar ai voştri nu le-au dat sau le-au dat parţial şi cu mari întârzieri. Este greu să spui că oamenii se lasă manipulaţi că nu vor mai primi ajutorul social, după ce mai acum câteva luni oamenii tăi încercau să se laude cu proiectul de lege al ALDE prin care ajutorul social mai este acordat doar celor care îl merită cu adevărat", mai arată comunicatul ALDE cu declaraţia lui Andrei Gerea.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut sâmbătă, în cadrul unui miting de peste 3.000 de persoane, în Alexandria, că susţinătorii PNL de acolo ştiu foarte bine cum conduce PSD în unele judeţe, "călcând în picioare voinţa şi demnitatea fiecărui român".

"Cum conduc ei, dragii mei? Ştiţi foarte bine, în Teleorman, ştiţi foarte bine cum conduc în Dâmboviţa, ştiţi foarte bine cum conduc în Argeş, ştiţi foarte bine cum conduc în Ialomiţa, în Prahova mai puţin, că lumea este mai educată şi este o populaţie urbană. Îşi bat joc de oameni, îi sperie pe toţi oamenii care au frică faţă de Dumnezeu, îi sperie că nu le mai dau ajutoare sociale, îi sperie că le închid magazinele, îi sperie că nu le mai dau subvenţia de la APIA, îi sperie că nu le mai dau ajutorul pentru persoanele cu dizabilităţi, îi sperie că n-o să mai primească pensia. Asta fac ei, conduc călcând în picioare voinţa şi demnitatea fiecărui român", a afirmat preşedintele PNL Ludovic Orban la Alexandria.

Citește și: