1285 vizualizări 12 iul 2018

Întâlnire bilaterală cu preşedintele american nu fusese prevăzută în programul lui Klaus Iohannis înainte de plecarea de la Bucureşti, dar a apărut în această dimineaţă. Potrivit unor surse oficiale, cei doi şefi de stat urmau să discute despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american, inclusiv în dimensiunea de apărare.

La întâlnire erau anuţaţi că vor participa, din partea americană, secretarul de stat Mike Pompeo, secretarul Apărării James Mattis şi John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Trump. Din delegaţia română urmau să facă parte consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională Ion Oprişor şi Stelian Stoian ambasadorul României la NATO.

”Preşedintele Donald Trump trebuia să iasă de la reuniune şi participe la întâlnirile bilaterale,” au declarat pentru Mediafax surse oficiale. ”În cadrul reuniunii, au fost discuţii contradictorii şi a trebuit să rămână în sală. Au fost scoase statele partenere şi au ramas doar aliaţii. Reuniunea continuă şi la această oră, în formatul de miercuri (1+1).”

Cei doi preşedinţi s-au întâlnit şi anul trecut la Washington.

 

Citește și: