Departamentul Politic
1846 vizualizări 11 iul 2018

"Cred că vă amintiţi, sper să vă amintiţi şi îmi place să o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constituţia, nu le spun ca slogan”, a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă transmisă de la Bruxelles, înainte de summitul NATO. ”Eu îmi doresc o întărire a statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea României consolidate, este calea valorilor democratice şi a statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect Constituţia. Eu imi doresc să fie înţeles ca şi un pas pentru respectul suprem pentru Constituţie."

În ciuda deciziei, Iohannis a ţinut să îi asigure pe români că a apreciat activitatea Laurei Codruţa Kovesi.

"Dacă cineva, acum, se bucură că lupta anticorupţie încetează, nu, nici vorbă. Ea trebuie să meargă înainte şi va merge înainte. DNA e un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. Deci lupta anticorupţie va merge cu toată forţa mai departe, iar până acum acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea personal despre activitatea DNA şi a doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, TREBUIE APRECIATĂ şi eu am sprijinit şi voi sprijini în continuare poate şi mai mult lupta anticorupţie."

Şeful statului nu a dezvăluit însă de ce anunţul de revocare a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi şi nu de el personal.

 

Citește și: