Ana Petrescu
1647 vizualizări 4 aug 2018

"Supărat probabil după anunţul rectificării bugetare pozitive, dovadă a bunului mers al economiei, preşedintele Iohannis a decis să recurgă la atacuri politice care se încadrează în binecunoscutul stil al opoziţiei, atacuri care doresc să acopere mediatic creşterea economică şi creşterile de salarii şi pensii. Dincolo de faptul că mi se pare ireal şi iraţional, să folosesc exprimarea domnului Iohannis din această zi, ca preşedintele să participe la şedinţele PNL şi să se erijeze în liderul opoziţiei din România, observ un anumit tipar comportamental care îl descalifică pe preşedinte ca om politic:", a declarat, sâmbătă, europarlamentarul PSD, Gabriela Zoană, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Aceasta face o trecere în revistă a acţiunilor şefului statului, reamintind de numeroasele sesizări la CCR asupra legilor iniţiatite de PSD. În opinia europarlamentatului PSD, Gabriela Zoană, este "de-a dreptul hilar" faptul că Iohannis a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu existenţa unui conflict juridic între premier şi preşedinte, după ce Viorica Dăncilă a emis un decret prin care şi-a delegat atribuţiile la şefia Guvernului pe perioadă concediului.

"Faptul că Iohannis a ajuns să sesizeze conflicte de constituţionalitate la orice lege pe care o iniţiază PSD este una, dar să facă o sesizare la Curtea Constituţională pentru că premierul ţării şi-a luat concediu de odihnă şi nu s-ar fi adresat preşedintelui României pentru a-i da voie, este de-a dreptul hilar. În opinia mea, preşedintele Iohannis avea două motive pentru a NU sesiza CCR, în ceea ce priveşte plecarea doamnei premier, Viorica Dăncilă, în concediu: primul priveşte atribuţiile prezidenţiale şi buna conlucrare între instituţiile statului – faptul că premierul României pleacă în concediu de odihnă şi îşi deleagă atribuţiile fără să ceară opinia preşedintelui nu constituie un motiv de sesizare a Curţii Constituţionale, o instituţie care numai despre concedii de odihnă nu se pronunţase în ultima vreme. În plus, domnul Iohannis a mai trecut prin două situaţii similare în trecut şi nu a fost deranjat de faptul că foştii premieri plecaseră în concediu fără să se fi emis un decret prezidenţial pentru desemnarea înlocuitorilor", a completat Zoană.

Europarlamentarul PSD a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis a avut numeroase concedii prelungite de la preluarea mandatului la Cotroceni.

"Al doilea motiv priveşte însuşi comportamentul preşedintelui României de la momentul preluării mandatului, în special când este vorba de concedii, vacanţe prelungite şi plecări de joi până marţi în provincie, la Sibiu. Nu mai intrăm în alte amănunte, sunt de notorietate aceste lucruri. În altă ordine de idei, să te cobori, de la nivelul de preşedinte de stat, să spui că fapte evidente cum ar fi creşterile de salarii şi pensii nu sunt reale, denotă o încercare disperată a lui Iohannis de a acoperi mediatic faptul că actuala guvernare a îndreptat ţara, din punct de vedere economic şi financiar, spre o direcţie bună", a conchis Gabriela Zoană.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, sâmbătă, la şedinţa Consiliului Naţional al PNL, de la Parlament, guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliţiei de guvernare a fost să demonteze justiţia, iar creşterea salariilor este o păcăleală.

 

"O să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Pot să spun de la început că situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva şi mi-aş dori tare mult să mă adresez şi să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem şi acolo. (...) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupţie. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă altceva şi au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile şi pensiile", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a declarat, referitor la discuţia de vineri cu Viorica Dăncilă, că premierul i-a spus că nu ştia că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuţiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce şeful statului a sesizat CCR.

Foto: Facebook / Maria Gabriela Zoana

Citește și: