Alexandru Costea
592 vizualizări 21 mai 2019

”Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European, va fi prezent la mitingul Alianţei 2020 USR PLUS care va avea loc vineri, 24 mai, din Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă al alianţei USR-PLUS remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Alianţa 2020 USR PLUS va organiza cel de-al treilea miting electoral în Parcul Izvor, eveniment care va începe la ora 16:00 şi se va termina la ora 22:00. Evenimentul va fi deschis de un concert, urmând ca la ora 19:30 să înceapă discursurile preşedinţilor celor două partide, Dan Barna şi Dacian Cioloş, şi ale candidaţilor la europarlamentare.

“Campania noastră electorală a însemnat multă muncă. (...) Acum tragem linie şi organizăm ultimul miting electoral în Bucureşti. Îi aşteptăm pe bucureşteni alături de noi pentru a ne bucura împreună de ultimele zile de campanie, urmând ca apoi două zile mai târziu să ne vedem la vot.”, transmite preşedintele USR Dan Barna.

Organizatorii anunţă că participanţii la miting vor putea sta pe iarbă sau vor putea juca badminton cu candidaţii Alianţei.

“Încheiem împreună o campanie grea, onestă şi intensă. (...) Pe 24 mai ne strângem toţi cei care nu ne-am pierdut speranţa.”, conchide preşedintele PLUS Dacian Cioloş.

Verhofstadt, a transmis, pe 25 aprilie, într-un mesaj pe Twitter, că se aşteaptă ca ALDE european să excludă oficial ALDE România, motivând că situaţia ţării noastre continuă să regreseze.

Totodată, la începutul lunii aprilie, purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formaţiunii europene, din 28 iunie, în Elveţia.

Citește și: