Diana Grigore
286 vizualizări 7 nov 2018

De asemenea, senatorul Mario Oprea a devenit viceliderul grupului PNL. Anunţurile au fost făcute în plenul Senatului, miercuri, de viceliderul grupului PNL, Eugen Pîrvulescu.

Liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu, a renunţat, luni, la funcţie, preşedintele partidului propunându-l pe Florin Cîţu pentru a prelua această funcţie.

Tot luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că decizia de retragere a lui Iulian Dumitrescu de la şefia grupului parlamentar din Senat a fost luată de comun acord şi că acesta i-a tranmis că vrea să se concentreze pe conducerea filialei liberale din Prahova.

„Decizia domnului Iulian Dumitrescu de a se retrage de la conducerea grupului parlamentar de la Senat este o decizie care îi aparţine, pe care a luat-o în urma unei discuţii pe care a avut-o cu mine, iar ideea retragerii domniei sale de la conducerea grupului parlamentar din Senat nu înseamnă o dezangajare a domnului Dumitrescu, ci înseamnă o consacrare mai serioasă asupra exercitării atribuţiilor extrem de importante pe care le are în partid, anume atribuţia de prim-vicepreşedinte al PNL pe relaţia cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă şi de asemenea funcţia de preşedinte al uneia dintre cele mai puternice organizaţii a partidului, filiala PNL Prahova. Decizia este una luată de comun acord. Este o decizie prin care domnul Dmitrescu va aloca mai mult timp şi mai multă energie pentru întărirea relaţiilor cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament.


 ”Iulian Dumitrescu a demisionat în timpul BEx-ului (Biroul Executiv al PNL - n.r.) din funcţia de lider al grupului PNL de la Senat. Ludovic (Orban - n.r.) l-a propus pe Florin Cîţu să îi ia locul”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Propunerea lui Ludovic Orban a fost votată în grupul parlamentar PNL de la Senat.Potrivit surselor citate, o altă propunere de înlocuire a lui Iulian Dumitrescu a fost Alina Gorghiu, dar ea a refuzat, afirmând că preferă funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

Citește și: