Ana Petrescu
868 vizualizări 13 iun 2019

„Îmi pare rău că preşedintele a ignorat apelul Partidului Social Democrat cu privire la acordul politic naţional. Am propus completarea acestui pact cu valori şi principii europene esenţiale pentru România pe care, însă, domnul Iohannis le ignoră deliberat, fiind captivat de-a dreptul de campania electorală în care se află de la începutul anului. Ce înseamnă această tăcere absolută, această lipsă totală de reacţie din partea domniei sale? Cu care din propunerile PSD nu a fost domnul Iohannis de acord? Cerem un răspuns. Pentru că românii merită un răspuns. Nu este şi preşedintele celor care au votat în 26 mai pentru un parcurs european sănătos? Pentru ei nu se semnează acordul?”, a scris Mihai Fifor, joi pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că: „România nu mai poate avea un preşedinte interesat doar de propria campanie electorală. Aceste jocuri de imagine, încununate fastuos la Cotroceni sub semnul Aliantei Austeritatii PNL-USR-Pro Romania, arată doar lipsă de seriozitate, de responsabilitate şi de respect pentru români”.

Preşedinţii PNL, USR, PMP şi Pro România, Ludovic Orban, Dan Barna, Eugen Tomac şi respectiv Victor Ponta au semnat alături de Klaus Iohannis acordul politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României, în cadrul unei ceremonii organizat de şeful statului la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a declarat joi, la ceremonia de semnare că PSD nu are intenţia să se schimbe, iar legat de pact PSD a propus amendamente mai multe decât avea articole pactul.â

Citește și: