1750 vizualizări 12 feb 2018

"Avem tabloul complet al ceea ce inseamna azi lupta impotriva coruptiei si functionarea justitiei. Nu doar ca sunt alese tinte, dar dosarele acestora se si fabrica. Pana acum am aflat cu totij de martori falsi, pusi sa scrie la comanda sub amenintarea cu puscaria, de inregistrari trucate,de documente falsificate, dar Kovesi si Sistemul din spatele urlau ca nu sunt probe, deci nu sunt credibile acuzatiile. Acum avem probe cutremuratoare"., a scris Elena Udrea pe Facebook.

Fostul ministru susţine că autorităţile competente, inclusiv preşedinţia, ar trebui să intervină.

"Putin imi pasa daca au vrut sa ii santajeze pe procurori cu inregistrarile acestea. Sa se cerceteze si sa raspunda daca e asa. Imi pasa ca justitia se face cu probe falsificate sau fara nicio proba, ca abuzurile procurorilor sunt girate de judecatori corupti care sunt pusi si tinuti in functii de Securitate tocmai ca sa execute ordine, ca toate aceste incalcari odioase ale legii de catre magistrati sunt permise de cei care ar trebui sa le opreasca, CSM, Guvern, Parlament, Presedinte. Am ajuns o tara in care abuzurile Sistemului facute prin justitie sunt devoalate saptamanal. Lucruri de neconceput in orice tara cu democratie minimala, la noi sunt obisnuinte deja. Nici nu mai stim la ce sa ne indignam sau daca sa o mai facem. Frustrarea si rautatea ne fac sa acceptam abuzurile, atunci cand nu ni se intampla noua. In aceasta frustrare sta puterea Sistemului", a mai spus Elena Udrea.

Postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor "probe fabricate" unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar. Mai mult, aceştia l-ar fi ameninţat pe Vlad Cosma că îi vor aresta sora, pe Andreea Cosma.

Pe de altă parte, procurorii DNA au transmis că Vlad Cosma, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "a prezentat denaturat situaţia dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal".

Citește și: