Gandul.info
Clarice DINU
1477 vizualizări 13 nov 2017

Fără a intra în prea multe detalii, Liviu Dragnea a respins, într-o conferinţă de presă organizată la Parlament, acuzaţiile pe care DNA i le aduce, comentând că se spun „foarte multe lucruri neadevărate” în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Am fost la DNA să iau în primire al treilea dosar. Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric acuzaţiile. Ce spun de ani de zile că nu am legături cu acea societate, menţin. Să vedem pe ce se bazează aceste afirmaţii. O parte din cele relatate astăzi au fost cercetate o dată, nu cred, dar poate nu ştiu, dacă în 2001 a cercetat OLAF. Eu am înţeles că în 2001 am făcut eu cu mine un grup infracţional (...) Nu am constituit niciodată niciun grup infracţional”, a spus Liviu Dragnea. 

Şeful PSD a susţinut că nu s-a gândit să-şi dea demisia şi a precizat că a vorbit despre situaţia creată cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu care i-a transmis să rămână „în continuare pe poziţie”. 

Dragnea a mai declarat că întocmirea de dosare împotriva unor lideri social-democraţi reprezintă ”un atac violent” a cărui miză este ”preluarea” partidului, el referindu-se la declaraţiile lui Daniel Dragomir potrivit cărora se pregătesc dosare penale împotriva unor fruntaşi PSD

„Din păcate, am auzit şi eu zvonul ăsta. Pentru mine şi pentru majoritatea colegilor mei, este un atac violent. Miza este preluarea PSD”, a spus el. 

Liderul social-democraţilor şi-a exprimat speranţa ca acest plan să nu fie dus până la capăt. ”Sper să nu, sper să se oprească”, a spus Dragnea, adăugând că şi în cazul noului său dosar este vorba de ”o miză politică”.

Preşedintele PSD a spus că aşteaptă să ajungă în faţa judecătorului pentru a vedea ce probe vor prezenta procurorii. ”Ştiu că avem telejustiţie, ştiu că oamenii sunt condamnaţi înainte de a ajunge în faţa procurorului, dar trebuie să avem şi probe”, a conchis Liviu Dragnea.

 

 

Citește și: