"Avem în luna octombrie un eveniment - peste 100 de companii din America vor organiza un eveniment important în România, gândit în martie (...) Am o datorie faţă de Sorin Grindeanu: a fost ideea lui, la întâlnirea avută cu mediul de afaceri, a spus 'şi noi, şi americanii trebuie să facem o foaie de parcurs pe care să o urmărim' (....) Au foarte mare încredere (n.r - investitorii). Sunt din ce în ce mai mulţi investitori care vor să vină să investească în România (....) Percepţia despre România e că este un mediu economic bun, stabil şi vor să investească din ce în ce mai mult în ţară", a declarat Liviu Dragnea, marţi seară, la Antena 3.

Întrebat cum evaluează actualul Guvern, după demiterea Cabinetului Grindeanu prin moţiune de cenzură, Dragnea a declarat că evaluarea sa este una "bună".

"Am avut primele două luni în care s-a muncit foarte mult şi până târziu, în fiecare zi pentru a recupera din întârzieri şi pentru a pune mai bine la treabă membrii cabinetului şi funcţionarii din ministere (....) Sunt câteva cozi de topor în ministere care încearcă să blocheze (n.r - activitatea). Nu o ducem perfect în România, mai e mult de muncă (...) Ritmul e foarte mare şi cerinţele sunt foarte ridicate şi, din acest motiv, greşeli care pot părea mici, la prima vedere, nu pot să fie acceptate pentru că anul ăsta se lucrează la milimetru", a declarat liderul PSD.

"Am o mulţumire despre modul în care e administrat Guvernul, dar asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche (...) Sunt un om raţional, rezervat, am discuţii dese cu premierul şi cu membrii Guvernului. Îi încurajez să fie foarte atenţi şi să înţeleagă că se lucrează la un ritm foarte ridicat. Nu pot fi admise greşeli pentru că anul ăsta e crucial (....) Miza e naţională şi nu ne permitem să greşim", a mai spus Dragnea.

Dragnea a reiterat faptul că niciun salariu nu va scădea "ca urmare a aplicării acelui sistem de plată a contribuţiilor sociale" şi că "acel sistem nu va genera costuri mai mari pentru companii", dar şi că nicio pensie nu va fi micşorată, odată cu noua lege.

"Merg mult prin ţară (...) Românii au început să trăiască  mai bine, dar mai este mult de făcut. Nouă din zece oameni cu care am vorbit, în ultimele două luni de când merg cu Daea prin ţară, ne spun: 'nu vă lăsaţi'. A crescut speranţa că această ţară poate fi recuperată (...) E o mare speranţă, a început să crească timid, e o masă tăcută, care nu apare nici în sondaje, dar pe care noi am început să o simţim", a precizat Dragnea.

Citește și: