Nelu Barbu
999 vizualizări 16 ian 2018
"Istoria politică ne arată că majorităţile se pot schimba. Noi considerăm că varianta decentă ar fi aceea a alegerilor anticipate. Ar exista şi varianta unei majorităţi alternative care să scoată PSD de la guvernare pentru că, în ultimul an, ne-au arătat că nu sunt capabili", a declarat preşedintele USR.
 
Dan Barna spune că partidul său va susţine orice formulă care exclude PSD de la guvernare.
 
"Eu voi merge în faţa colegilor mei cu această propunere de a alege orice formulă care exclude PSD din varianta guvernării", a adăugat Barna înaintea întâlnirii cu colegii săi în cadrul căreia se discută mandatul delegaţiei USR  la consultările de la Cotroceni.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că vrea să tranşeze cât mai repede problema noului Guvern şi a anunţat consultări la Cotroceni pentru miercuri, începând cu ora 12.00. 
 
"Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate iarăşi în interiorul PSD", a spus şeful statului într-o declaraţie de presă în care a anunţat că a acceptat demisia lui Mihai Tudose din funcţia de premier.

 

Citește și: