Gabriel Pecheanu
693 vizualizări 10 iul 2018

Preşedintele USR i-a transmis fostei şefe DNA că se poate baza pe tot sprijinul şi susţinerea partidului.

”I-am spus că uşile USR îi sunt deschise. Dânsa mi-a mulţumit şi pentru susţinere. I-am spus că am văzut că a declarat că va rămâne procuror deocamdată. I-am spus că în măsura în care îşi doreşte să facă pasul spre politică e binevenită în USR ”, a declarat pentru preşedintele USR, Dan Barna.

Laura Codruţa Kovesi i-a răspuns preşedintelui USR, că deocamdată are nevoie de o perioadă de relaxare, după 5 ani în care nu a avut concediu şi că şi-ar dori să discute despre această ofertă, mai târziu.  

Dan Barna a evitat să spună dacă îi va propune Laurei Codruţa Kovesi să fie candidatul USR pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

”Din păcate pentru România, acum miza nu o reprezintă alegerile prezidenţiale, ci <<Fără penali în funcţii publice>>, iniţiativa cetăţenească. Restul sunt ipoteze de presă. E greu de spus în momentul de faţă, în contextul actual, care va fi strategia noastră. USR a spus doar că va avea un candidat în alegerile prezidenţiale. Dincolo de asta, orice altceva e prematur de afirmat”, a menţionat liderul USR.

Decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o  pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial.

Laura Codruţa Kovesi şi-a făcut ieşirea din scenă în aplauzele colegilor din DNA, care i-au fost alături la declaraţia de presă de după revocare. Ea consideră că Justiţia trece printr-un moment dificil, mai ales din cauza modificărilor legilor Justiţiei în Parlament, "deoarece vor protecţie pentru trecut, prezent şi viitor".

Citește și: