Marinela Corciu
1383 vizualizări 22 ian 2019

”Nu am colaborat niciodată nici cu securitatea, nici cu servicii secrete, nu sunt nici vândut străinilor, nu am avut şi nu am de-a face nici cu Soroş, nici cu altcineva care ar avea interese în România. Am făcut singur, nu am avut nevoie de pile, am făcut totul transparent. Tatăl meu a fost un funcţionar în Miliţie, e decedat de 20 de ani. Nu văd în ce fel tatăl meu ar fi putut să îmi influenţeze cariera,” se explică Dacian Cioloş.

Fostul premier adaugă că nu i se pot reproşa opţiunile profesionale ale surorii şi fratelui său, dar dezminte exagerările din presă.

”Sora mea şi fratele meu şi-au ales cariere aşa cum au vrut, fără niciun ajutor din partea mea. Nu am nimic ce să le reproşez. Sora mea lucrează şi ea în MAI, cred că mai bine de 15 ani. Îşi face treaba bine, la fel ca toţi oamenii. Nu e agent secret aşa cum am văzut în presă,” clarifică fostul prim-ministru.

#rezist, atac dur la Cioloş: Nu eşti un om nou. Jos labele de pe România!

Reprezentanţii #rezist au postat, pe Facebook, un mesaj prin care îl critică pe Dacian Cioloş care declarase că se poate demonstra că oricine poate avea cel puţin o legătură cu Securitatea. Cei de la #rezist încă speră ca partidul PLUS să dea la o parte membrii compromişi.

"Am tăcut când "gurile rele" spuneau că Dacian e fiu de miliţian, la fel ca Dragnea. (...) Am tăcut când Dacian s-a apucat să facă pe gentelmanul cu o vită arogantă care îl ignoră pe Preşedintele României, votat de peste 6 milioane de români. (...) Am tăcut pentru că nu ne plac tătucii şi nu avem încredere în partidele conduse de tătuci, aşa cum sunt PSD, ALDE şi UDMR. Dar, Daciane, când spui că "sigur se poate 'demonstra' că există cel puţin o legătură între oricare dintre noi şi Securitate" noi îţi spunem să mai tai dracului din ele, că întreaga ta viaţă, activitate şi carieră reprezintă o serie lungă de astfel de "demonstraţii", scriu reprezentanţii Rezist pe Facebook.

"Şi în război erau cazuri în care medicii preferau să salveze o viaţă amputând un picior sau o mână, chiar dacă nu erau siguri 100% că e necesar. Ce e însă 100% necesar pentru România e că toţi ăştia care aveţi sau aţi avut legături cu PCR, comuniştii, securitatea, miliţia, torţionarii, turnătorii să vă daţi în spate din administraţia publică şi din politică. TOŢI! Faceţi ce vreţi voi în mediul privat. Jos labele de pe România, nu vă mai tolerăm şi nu vă mai înghiţim, indiferent de culoarea politică pe care o reprezentaţi. Nu ne mai prostiţi cu securişti buni şi securişti răi, cum vă prindem, cum vă ardem. Speranţa noastră e ca PLUS să aibă puterea să treacă peste acest incident nefericit şi să aibă înţelepciunea pe viitor să dea la o parte orice membru care se va dovedi că e compromis, indiferent de cât de dureroasă va fi despărţirea”, se mai arată în postarea celor de la Rezist.

Dacian Cioloş răspunde acuzaţiillor Sora mea nu e AGENT SECRET

Mesajul, publicat luni dimineaţă, a atras zeci de comentarii ostile, majoritatea solicitând divulgarea clară a identităţii autorului. Au fost şi utilizatori care au spus că nu vor ma participa la prostestele organizate de #rezist:

"Nu voi mai participa la nici un protest Rezist, nu voi mai participa la nici o campanie Rezist. Să vă fie ruşine, şi voi lucraţi la a distruge acea fragilă unitate a disperării noastre. SOLICIT PUBLIC NUMELE CELUI, CELEI, CELOR CARE AU SCRIS ACEST TEXT. CU ANONIMA SĂ MERGEŢI LA SECURITATE. E incredibil, aşa dezamăgire nu am simţit de foarte mult timp. Să vă fie ruşine, pe cine aţi consultat când aţi scris ce aţi scris?", a comentat un internaut.

Postarea a fost ştearsă, după ce administratorul paginii de Facebook, Petre Sârbu, a venit cu precizări, afirmând că a fost "purtat de val" şi că ceea ce a scris a fost o "opinie personală", nu a comunităţii.

Într-un interviu recent, Dacian Cioloş afirma că se poate demonstra că oricine a avut cel puţin o legătură cu Securitatea. În acelaşi timp, fostul premier recunoştea că sora sa lucrează la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, fosta unitate "Doi şi-un sfert" din Ministerul de Interne.

Foto: Hepta

 

Citește și: