Gandul.info
Cristina ANDREI
2637 vizualizări 14 nov 2017

„Un nou dosar penal, care vizează posibile fapte de corupţie cu fonduri europene, a fost deschis de DNA pe baza unor informaţii de la Oficiul european de Luptă Antifraudă.
Abia acum înţelegem mai bine de ce 'ăia de la Bruxelles' sunt 'vinovaţi' de dezastrul din România alături de 'statul paralel', constituit probabil de cei care îndrăznesc să cerceteze penal acte de corupţie la vârf. Oare cât ne va mai trebui să înţelegem că adevăratul dezastru vine din corupţie, incompetenţă şi tendinţa de a servi interese personale sau de grup folosind puterea politică în stat?", a scris Dacian Cioloş pe Facebook. 

Fostul premier consideră că în zilele noastre cei care vor să promoveze transparenţa, competenţa şi bunul simţ sunt „demonizaţi" de cei de la putere, pentru că le este teamă că schimbarea sistemului de valori poate duce la bunăstarea tuturor.

„Le este frică să nu afle cumva cei mulţi şi dependenţi într-un fel sau altul de stat şi de deciziile conducerii politice că, în România, chiar se poate guverna cu profesionalism, onestitate, transparenţă şi în interesul oamenilor. Cu cât mai mulţi vor deschide ochii pornind de la propria judecată şi analiză, ascultându-şi intuiţia şi nu discursurile care incită la teamă, la ură sau seamănă îndoială, cu atât mai repede şi mai uşor vom face trecerea spre normalitate şi decenţă. De asta am fost şi eu duminica trecută în stradă. Cu speranţa că pot contribui pentru ca normalitatea, firescul şi decenţa scoase în stradă să poată ajunge din nou acolo unde, prin puterea lor, să ne facă tuturor viaţa mai bună aici, acasă", a mai scris fostul prim ministru. 

Citește și: