Clarice DINU
15525 vizualizări 11 dec 2017

„Pentru cei care protestează, eu am un mesaj: în afară de reţelele de socializare de unde preiau de foarte multe ori informaţii care nu sunt controlate şi verificate, să facă un efort să se informeze, să citească legile justiţiei, să vadă care sunt modificările pe care dorim să le facem, care urmăresc un singur scop,consolidarea statului de drept, consolidarea independenţei magistraţilor, astfel încât să nu mai putem vorbi de dosare politice, de justiţie selectivă, de abuzuri şi excese care au afectat oameni şi vieţi, să nu ne mai trezim în situaţia în care oameni care sunt condamnaţi în România îşi găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu,  la România TV.

Şeful ALDE a insistat că protestele care iniţial „erau apolitice, au devenit, în acest moment, în mod vădit foarte politice”.

„Ele au devenit nişte proteste la care partidele de opoziţie, foarte slab prezente în viaţa publică şi fără să aibă posibilitatea să îşi recapete încrederea, deci pe fondul unui deficit de încredere, caută să se asocieze cu mişcările de stradă pentru a căpăta un plus de credibilitate în revendicările pe care le au”, a spus Tăriceanu. 

El a comentat că e normal că opoziţia îşi doreşte să ajungă la guvernare, dar acest lucru nu se face ca urmare a mişcărilor de stradă.

"În toate ţările, opoziţia îşi doreşte să răstoarne majoritatea şi să acceadă ea la guvernare, numai că acest lucru se face, de obicei, pe baza votului cetăţenilor exprimat în alegeri libere, nu ca urmare a mişcărilor de stradă. (...) Dacă opoziţia aşa îşi doreşte să ajungă la putere, nu pot decât să subliniez încă o dată că nu se poate accepta într-o ţară democratică o astfel de formulă", a spus Tăriceanu.

Aproape 10.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei din Bucureşti duminică seară. Alte câteva mii au ieşit în stradă şi în alte oraşe din ţară. La protestul de la Bucureşti au fost prezenţi şi liderii opoziţiei, între care preşedintele PNL Ludovic Orban, Raluca Turcan, dar şi foşti miniştri tehnocraţi, cum ar fi Raluca Prună şi Vlad Voiculescu. 

Mulţi dintre oamenii prezenţi în Piaţa Victoriei s-au declarat nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei în comisia parlamentară.

În Bucureşti au fost prezenţi şi jandarmii, la ieşirea către Bulevard Kiseleff a fost montat un gard de protecţie, reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei precizând că sunt menite evitării unor incidente.

Citește și: