Gandul.info
Liviu Dadacus - Mediafax
254 vizualizări 7 dec 2017

„În cadrul DNA se pot înfiinţa servicii teritoriale, servicii, birouri şi alte compartimente de activitate, prin ordin al procurorului şef al acestei direcţii, cu avizul secţiei pentru procurori a CSM”, prevede articolul modificat.

În textul de lege aflat în vigoare în acest moment se prevede că aceste servicii, birouri şi compartimente se pot înfiinţa doar prin ordin al procurorului şef al DNA.

În plus, parlamentarii au adoptat, joi şi un nou articol la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară care prevede că DIICOT prezintă anual un raport de activtate CSM şi ministrului justiţiei, care, la rândul său, prezintă concluziile Parlamentului.

„Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism elaborează anual un raport privind activitatea desfăşurată, pe care îl prezintă Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului justiţiei, nu mai târziu de luna februarie a anului următor. Ministrul justiţiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, se menţionează în articolul adoptat.

Prin această nouă prevedere se face o corelare cu un alt articol prezent în textul actual al legii aflate în vigoare şi care stipulează că „Direcţia Naţională Anticorupţie elaborează anual un raport privind activitatea desfăşurată, pe care îl prezintă Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului justiţiei, nu mai târziu de luna februarie a anului următor. Ministrul justiţiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie".

 

Citește și: