Departamentul Politic
2350 vizualizări 24 iun 2019

”Nu putem vorbi despre oameni care au fost apropiaţi de Liviu Dragnea şi oameni care au fost mai puţin apropiaţi, că şi primul-ministru a fost apropiat de Liviu Dragnea, doar a fost propunerea lui de prim-ministru. Sunt oameni în Guvern care au fost apropiaţi de Liviu Dragnea, sunt oameni în partid, dintre preşedinţii de organizaţii judeţene. Pe mine m-a şocat faptul că unii dintre colegii mei au uitat de Liviu Dragnea fix în ziua în care a primit condamnarea, s-au delimitat de un om care a avut un rol important în viaţa lor şi inclusiv în viaţa lor politică instantaneu şi asta m-a şocat, nu mi-a venit să cred lucrul ăsta. Eu nu m-a delimitat (...). M-a surprins lipsa de caracter a unor colegi de-ai mei apropiaţi, în ceea ce priveşte poziţionarea lor faţă de situaţia în care se află Liviu Dragnea”, a spus Codrin Ştefănescu, pentru RFI.

Codrin Ştefănescu s-a ferit să spună vreun nume: ”Nu dau nume astăzi, o să vorbesc la Congres despre lucrul ăsta”.

Întrebat dacă ştie Viorica Dăncilă să ţină partidul unit, cum a făcut-o Liviu Dragnea, Ştefănescu a spus: ”Nu ştiu să vă răspund la întrebarea asta. Eu nu mă simt foarte în regulă în momentul de faţă, în condiţiile în care văd câtă amărăciune, câtă supărare este în interiorul partidului, câtă frustrare s-a strâns, câte tabere şi grupuri s-au făcut (...) Partidul meu nu e într-o situaţie foarte bună. Cred că n-am fost niciodată într-o situaţie atât de gravă ca acum. Parcă nu ne revenim după 26 mai, parcă nu reuşim să ne punem pe picioare sub nici o formă”.

Acesta este de părere că PSD trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din toamnă.

”Probabil că o să facem acest sondaj nu cu o singură casă de sondare a opiniei publice, cred cu două şi vor fi mai mulţi colegi. Trebuie ţinut cont că sunt oameni care deja au anunţat că vor să intre în această competiţie, cum este Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae sau Eugen Teodorovici, dar mai sunt oameni care trebuie puşi pe această listă şi întrebată opinia publică. Mai e şi Gabriela Firea, mai este şi Mihai Fifor, sunt destui oameni în partid care ar putea crea o surpriză. De fapt, ideea este că PSD trebuie să aibă un candidat propriu în acest moment, care are şanse mari să ajungă în turul doi”.

Cât priveşte eun candidat din afara PSD: ”Să ştiţi că în PSD în principal avem colegi care pot aduna aceste voturi. Omul care iubeşte PSD, care este membru, care e simpatizant, omul care a votat de ani de zile acest partid este greu să-i spui că iei pe cineva din afară şi îi spui votează-l, este foarte complicat”, crede Codrin Ştefănescu.

Până la această oră, din PSD şi-au anunţat intenţia de a fi testaţi Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae. Totodată, Mihai Fifor a lăsat de înţeles că poate fi interesat.

Totodată, Viorica Dăncilă a anunţat că va fi testat un candidat comun PSD ALDE, cel mai probabil acesta fiind Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: