Departamentul Politic
61 vizualizări ieri, 07:39

Ciolacu: Nu mă tem de anticipate

„Aşteptăm până la urmă şi răspunsurile, şi ce decide CCR. Categoric că nu mi-e frică de anticipate. (...) Nu poţi să vii să soliciţi anticipate atâta timp cât nu este o criză politică în România. (...) Criza devine în momentul în care nu există o majoritate care să formeze un guvern.

Acest lucru, din păcate pentru domnul Orban, cu toate că speră, nu o să fie, eu sunt ferm convins că dacă domnul Orban îşi dă demisia va exista o majoritate. (...) Poate îşi dă demisia”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu vrea alianţă cu Pro România şi ALDE: Ne putem uni pentru a forma un Guvern sau pentru locale

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că PSD vrea alianţe politice cu Pro România sau cu ALDE, pentru formarea unui Guvern sau pentru alegerile locale. El subliniază că dacă cele două formaţiuni s-ar regăsi în proiectul PSD, atunci ar trece şi moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban.

„Eu încerc să arăt un traseu logic şi politic. PSD categoric la congres va veni cu un proiect politic. Dacă alături de acest proiect va veni şi domnul Ponta şi domnul Tăriceanu, dacă aceştia se vor regăsi în acest proiect politic, atunci moţiunea va trece. Dorim alianţe politice. Ne putem uni pentru formarea unui Guvern, pentru alegerile locale sau pentru alegerile generale. Nu exclud nicio variantă, atâta timp cât nu ne unim să luăm puterea de dragul de a lua puterea, ci avem un proiect politic şi un program de guvernare”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Întrebat dacă PSD vrea o alianţă şi cu USR, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu exclud niciun fel de alianţă, mai puţin cu PNL”.

Semnături pentru moţiunea de cenzură

„În această sesiune, începând cu 1 februarie, categoric PSD va depune o moţiune de cenzură.La prima reuniune a grupurilor parlamentare, aşa se practică înainte de începerea sesiunii, o să ne strângem şi o să începem strângerea de semnături, iar în decursul sesiunii vom depune moţiunea de cenzură. Noi nu suntem majoritari în acest moment în Parlament, PSD fiind singurul partid de opoziţie, dar descoperim în Guvernul Orban de două luni tot felul de minuni haotice. Aşteptăm să convingem şi să se convingă celelalte partide care au votat acest guvern de necesitatea depunerii acestei moţiuni de cenzură”, a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Liderul interimar al PSD subliniază că moţiunea de cenzură poate fi depusă înainte de alegerile locale.

„Noi sperăm mai devreme. Avem termen pe toată durata sesiunii. E posibil şi înainte de alegerile locale”, a precizat Ciolacu, întrebat dacă PSD va depune moţiunea în luna iunie.

 

Citește și: