Elena Crangasu
122 vizualizări 9 ian 2020

„Au existat diferite discuţii cu partenerul american pentru a evalua cum putem să continuăm cooperarea şi colaborarea. Însă nu s-a discutat în concret despre relocarea unor baze din alte ţări în România.Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, că în cadrul discuţiilor cu omologul american, Donald Trump, cei doi nu au vorbit despre transferul trupelor americane din Turcia în România, în cazul închiderii bazelor militare americane, în contextul afirmaţiilor recente făcute de Erdogan”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat joi la Cotroceni dacă au fost discuţii cu Donald Trump în acest sens.

În urmă cu o lună, preşedintele Turciei, anunţa că Turcia ar putea închide baza de la Incirlik, care găzduieşte arme nucleare americane, ca urmare a ameninţărilor din partea SUA cu sancţiuni contra Ankarei şi a rezoluţie Senatului de la Washington prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, relatează Reuters online.

Relaţiile dintre Turcia şi NATO sunt tensionate din cauza deciziei Ankarei de a achiziţiona un sistem antiaerian rus de tip S-400 şi din cauza intervenţiei militare turce împotriva grupurilor insurgente kurde din nordului Siriei.

Citește și: