Gandul.info
Liviu Dadacus - Mediafax
429 vizualizări 6 dec 2017

„După 13 ore de şedinţă, de dezbateri (din care 11 ore dedicate Statutului magistraţilor, n.r.), până la urmă nu a mai avut loc votul final şi putem să o considerăm o victorie. Este o victorie amară şi destul de mică, dar e o victorie importantă pentru mesajul pe care noi putem să-l transmitem cetăţenilor din stradă care au venit acum la gardul Parlamentului să-şi exprime nemulţumirea faţă de ce s-a întâmplat pe parcursul acestei zile în Camera Deputaţilor în care efectiv democraţia a fost strânsă de gât”, a spus Dan Barna.

El a arătat, în replică la acuzaţiile făcute de deputatul PSD Florin Iordache, că nu poate să existe un Regulament în nicio ţară democratică care să elimine dezbaterile din şedinţa Parlamentului.

„Acesta este un abuz şi este un abuz clar şi fără niciun fel de dubiu. Ceea ce s-a întâmplat azi – să fie impusă o lege, să fie votată şi discutată într-o comisie artificial creată - este un pas înapoi major pentru democraţie, iar ceea ce USR a reuşit să facă şi ceea ce opoziţia a făcut în această şedinţă parlamentară a arătat că nu e totul pierdut”, a adăugat Barna.

Citește și: