Alexandru Costea
635 vizualizări 14 mar 2019

„M-am hotărât să candidez cap de listă pentru PNL. Candidez ca PNL să devină pentru prima dată în istoria post-decembristă primul partid din România. Pe 26 mai, PNL are şansa istorică să fie primul partid al României. Nu vreau nicio funcţie în partid, rămân simplu membru de partid la Sectorul 1 Bucureşti. Funcţiile în partid se câştigă. Dacă cei din partid vor considera că le aduc un plus, ei vor hotărî. Eu deocamdată nu doresc o funcţie în partid”, a afirmat Rareş Bogdan, pentru MEDIAFAX.

Liberalii au validat lista pentru alegerile europene din 26 mai în şedinţele BEX şi BPN ale partidului. Au fost exprimate 32 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă”, iar două voturi au fost nule. La reuniunea Biroului Politic Naţional al partidului a participat Rareş Bogdan.

Conform surselor politice ale MEDIAFAX, configuraţia listei PNL pentru alegerile europene este următoarea:

1. Rareş Bogdan, jurnalist Realitatea TV
2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
3. Siegfried Mureşan, europarlamentar
4. Daniel Buda, europarlamentar
5. Adina Vălean, europarlamentar
6. Vasile Blaga, fost co-preşedinte PNL, fost preşedinte PDL
7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
8. Gheorghe Falcă, primar Arad
9. Cristian Buşoi, europarlamentar
10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar
11. Vlad Nistor
12. Mihai Ţurcanu, europarlamentar

Liberalii mizează pe obţinerea a 10 locuri de eurodeputaţi, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%, au precizat sursele citate. Chiar dacă fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care şi-au depus candidatura pentru competiţia internă la europarlamentare, acesta nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

Orban, despre Rareş Bogdan: Un adevărat campion în lupta împotriva minciunii

Ludovic Orban, a declarat, joi, despre Rareş Bogdan, proaspăt validat cap de listă al PNL la alegerile europarlamentare, că e „un adevărat campion în lupta împotriva minciunii” şi că şi-a asumat toate riscurile pentru a informa corect cetăţenii.

„Pe primul loc Partidul Naţional Liberal va fi reprezentat de Rareş Bogdan. Rareş Bogdan revine în PNL şi intră pe câmpul de bătălie, de data asta fiind alături de PNL. Rareş Bogdan este un adevărat campion al luptei împotriva minciunii, dezinformării, abuzurilor, este omul care când toţi ceilalţi spuneau minciuni, a avut curajul să spună adevărul. Este un om care fără menajamente şi-a pus în sluba binelui public toate calităţile şi şi-a asumat toate riscurile posibile pentru a-i informa corect pe cetăţeni şi pentru a arăta cu adevrat faţa hidoasă a celor care îşi bat joc de România”, a declarat Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Rareş Bogdan, despre candidatura sa la europarlamentare: Cuvântul decisiv l-a avut o doamnă

Jurnalistul Rareş Bogdan a declarat, joi, vizibil emoţionat, că decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European a luat-o în urma unei discuţii cu soţia fostului preşedinte liberal Mircea Ionescu Quintus.

“Îi mulţumesc preşedintelui Ludovic Orban pentru propunerea pe care mi-a făcut-o şi pentru răbdarea şi raţiunea strategică pe care a abordat-o. Cuvântul decisiv în decizia mea l-a avut o doamnă pe care o salut. Ştiu că se uită la noi, iar din ceruri se uită soţul ei. Ultimul telefon dat înainte de a lua decizia şi de a o face publică a fost cu soţia fostului preşedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus”, a spus Rareş Bogdan.

Acesta a anunţat că părăseşte presa, unde a ajuns “în topul jurnaliştilor din România ca încredere”, şi că îi va reprezenta pe cei care nu vor ca ”PSD să acapareze România”.

“Nu putem abandona România în braţele PSD. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă de la măsuţa mea în studio. Nu-i abandonez nici pe telespectatori, nici pe români, nici pe ascultăroi, nici pe cititori. Îi voi reprezenta. Nu cer nimic de la PNL. Am venit să aduc un plus şi ei să evalueze pe data de 26 mai dacă au făcut un lucru bun sau nu. Toţi militanţii, membrii, activiştii, simpatizanţii PNL trebuie să ştie că este pentru prima dată în istoria ultimilor 29 de ani de la Revoluţie încoace când PNL poate ocupa primul loc în seara zilei de 26 mai. Totul este ca fiecare dintre membrii partidului să înţeleagă acest lucru împreună cu oamenii care nu doresc ca România să nu fie acaparată total de caracatiţa lui Liviu Dragnea şi a celor din PSD”, a spus acesta.

Totodată, el a mai spus că decizia de a candida a fost cea mai grea din viaţa sa.

“Vreau să le mulţumesc colegilor mei din mass media şi să-i asigur că voi rămâne acelaşi şi mă voi bate pentru libertatea presei, pentru libertatea cuvântului. (...) Eu părăsesc presa cu durere. A fost cea mai grea decizie a mea din această viaţă. Bunul Dumnezeu mi-a dat totul în presă, pornind de la presă locală, la regională şi apoi în topul jurnaliştilor din România ca încredere”, a afirmat Rareş Bogdan.

Citește și: