Florin Jinga
2184 vizualizări 12 ian 2019

Oasis of the Seas, unul dintre cele mai mari vase de croazieră din lume, a făcut cale întoarsă, după ce sute de persoane s-au îmbolnăvit gastroenterită. Vasul va ajunge în Florida sâmbătă, 12 ianuarie, cu o zi mai devreme decât era prevăzut. Epidemia de gastroenterită, care s-a răspândit la bord, a îmbolnăvit 475 de persoane dintre cele circa 9.000 aflate la bord, informează NBC News.

Virusul este foarte contagios şi există suspiciunea că încă se poate răspândi, aşa încât croaziera a fost întreruptă.

„Credem că e mai bine ca invitaţii noştri să se întoarcă la domiciliu mai devreme decât să-şi facă griji pentru sănătatea lor”, justifică decizia, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al navei de croazieră. Pachebotul va trece prin proceduri de curăţenie şi dezinfecţie, iar pasagerii vor primi toţi banii înapoi pentru cursă.

Luxosul pachebot a plecat în cursă duminica trecută, pornind din Port Canaveral, Florida. Primele cazuri de boală s-au înregistrat joi, chiar în ziua în care urmau să sosească în Jamaica. Printre simptomele acuzate de pasageri, specifice bolii digestive, se numără: vărsături, dureri abdominale şi diaree. După aceea, tot mai mulţi oameni au luat virusul, atât turişti, cât şi membri ai echipajului. Rezultatul nu putea să fie altul decât o vacanţă distrusă. Pachebotul nu va mai ajunge în Mexic, aşa cum era prevăzut iniţial.

Pasagerii bolnavi au fost trataţi de către echipa medicală de la bord. Au fost luate imediat măsuri pentru a evita un impact şi mai mare al răspândirii virusului. Astfel, sala de mese, barul, toaletele publice şi o parte din etajul al 14-lea al navei au fost plasate în carantină.

Unii pasageri s-au plâns pe reţelele de socializare că nu au putut coborî din navă la sosirea în Jamaica. Autorităţile locale nu au autorizat debarcarea şi s-a luat decizia să facă astfel cale întoarsă, spre Florida.

Celor care s-au îmbolnăvit li s-au făcut analize, pentru a depista exact cauza acestei infecţii care s-a răspândit atât de repede.

Nu este totuşi pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva la bordul unei nave de croazieră. Un caz similar s-a petrecut în 2017, la bordul unui alt pachebot, Independence of the Seas, aparţinând aceleiaşi companii. Atunci 300 de pasageri au luat fost afectaţi de un virus care le-a stricat vacanţa.

Foto: Hepta

Citește și: