Silviu Bănilă
204 vizualizări 10 ian 2018

Andy Savage, pastor la Biserica Highpoint din Memphis, şi-a cerut iertare în timpul slujbei de duminică, care a fost transmisă pe YouTube, scrie Daily Mail.

Trecutul lui Savage a fost adus în atenţia publicului chiar de victima abuzului sexual, Jules Woodson.

Aceasta spune că, în 1998, pe vremea când era elevă la liceu, Savage i-a propus să o ducă acasă cu maşina, dar a oprit într-o pădure, unde i-a propus o partidă de sex oral.

Chiar dacă pastorul Savage a emis o scuză publică, nu a detaliat incidentul, motivând că „a fost soluţionat în Texas”, la vremea respectivă. Pastorul a mai spus: „M-am căit în aceşti 20 de ani pentru păcatele mele, am cerut iertare Domnului, care este mai mare decât orice păcat, încă mai cred în asta”. La auzul acestor vorbe, oamenii din biserică au aplaudat în picioare.

„Îmi cer iertare pentru amintirile dureroase pe care le-am cauzat”, a mai declarat pastorul, în aplauzele celor prezenţi.

Jules Woodson, care a vorbit cu jurnaliştii de la New York Times despre trauma sa, a spus că Savage a fost „dezgustător” în clipul postat pe YouTube şi autorităţile nu au tratat cum se cuvine incidentul.

Femeia a povestit cum pastorul a trecut pe lângă casa ei şi a dus-o pe un drum lăturalnic: „M-am simţit specială şi nerăbdătoare”, a mai declarat aceasta. În schimb, bărbatul i-a cerut favoruri sexuale. „Eram speriată şi jenată de situaţie, dar am făcut ce mi-a cerut. Am crezut în acel moment că mă iubeşte, eram un copil”.

Mai mult, tânăra a spus că pastorul i-a desfăcut nasturele de la bluză. Abuzul a durat cinci minute, după care acesta a coborât din maşină, a îngenuncheat şi i-a cerut „iertare” lui Dumnezeu.

Femeia a precizat că clericul a rugat-o să nu vorbească depre incident şi apoi a dus-o acasă. Victima susţine că a abordat mai multe feţe bisericeşti, pentru a discuta despre ce s-a întâmplat, dar nu a găsit înţelegere: „Îmi spui că ai participat de bunăvoie?”

Pastorul principal al Bisericii Highpoint, Chris Conlee, a adăugat o completare la declaraţie de căinţă a lui Savage, recunoscând că ştia de incident. „Vă asigur că am încredere totală în procesul de căire a lui Andy. El a reuşit să ducă o viaţă bună şi s-a folosit de experienţele vieţii pentru a-i ajuta pe alţii”.

Între timp, o editură creştină a anulat publicarea unei cărţi scrise de Andy Savage, care este acum căsătorit şi are cinci copii, servind drept „pastor învăţător” al bisericii.

În biografia sa scurtă, Savage se descrie drept un om care „se bucură de timpul petrecut cu familia, adoră espresso şi este aproape dependent de sala de sport”.

Citește și: