Razvan Tupa
3144 vizualizări 30 oct 2018

Casa-muzeu a pictorului Pedro Nel Gomez se află la Medellin, al doilea oraş ca mărime din Columbia, şi a oferit vizitatorilor, în weekend, ocazia unei vizite ghidate pe parcursul căreia publicul nu a purtat haine, informează Le Figaro.

"Scopul acestei activităţi este artistic şi are legătură cu dezvoltarea fiinţei umane în raport cu libertatea de a trăi dezbrăcat", spune Rafael Sandoval, din partea serviciului de comunicare de la comunitatea nudistă Otro Cuento, care a iniţiat evenimentul, citat de Le Figaro.

Expoziţia "Nudul, manifest şi libertate" adună 120 de lucrări semnate de Gomez, care a încetat din viaţă în 1984, la vârsta de 84 de ani.

Muzeul columbian este o nouă instituţie artistică, după Palais de Tokyo din Paris, Franţa, şi Muzeul Léopold de la Viena, Austria, care a prevăzut acest gen de vizită pentru publicul care preferă nudismul.
În luna mai, un muzeu de artă contemporană din Paris, „Palais de Tokyo”, a devenit primul din capitala Franţei care a permis accesul vizitatorilor nudişti. Biletele primului tur au fost epuizate în două zile. 
„Cultura e parte din rutina noastră zilnică, iar aceasta este o oportunitate specială. Astăzi, mentalitatea se schimbă. Nudiştii depăşsesc barierele, tabuurile şi mentalităţile din trecut care sunt obstructive”, a declarase, la acea vreme, Julien Claude-Penegry, directorul de comunicaţii a Asociaţiei Nudiştilor din Paris.
Pictorul şi sculptorul Pedro Nel Gomez, care a fost expus şi în alte oraşe, inclusiv Roma şi Bogota, a scandalizat de multe ori societatea columbiană conservatoare, cu lucrări care pretindeau starea naturii şi sensul estetic al corpului uman gol.
Foto: Captură

 

Citește și: