4393 vizualizări 17 ian 2017

Aceste întâmplări redefinesc proverbul „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”. Pentru aceşti savanţi, dorinţa de cunoaştere a dus şi la moartea acestora. Canalul de YouTube Alltime10s a alcătuit un top al celor mai reprezentative cazuri:

Jean-Francois Pilatre de Rozier (1785), savant francez din secolul al XVIII-lea a murit în urma unui accident cu un balon cu aer experimental, când acesta s-a desumflat la 457 metri. Este cunoscut ca fiind prima victimă a unui accident „aviatic”.

Max Valier (1930) a murit în laborator, în urma exploziei unui motor cu reacţie alimentat cu oxigen lichid.

Sieur Freminet (1772) a creat printre primele echipamente de scafandru. A murit în urma unui test sub apă după o defecţiune a echipamentului.

Tim Samaras (2013) era meteorolog care urmărea tornade pentru a elabora o metodă prin care acestea pot fi prezise. A murit atunci când o tornadă a înghiţit maşina acestuia.

Harry H. Daghlian, Jr. (1945), în timpul construcţiei primei bombe atomice a scăpat carbură de wolfram în miezul unui reactor nuclear. Mâinile sale au ars instant, apoi a intrat în comă şi a murit 25 de zile mai târziu.

Elizabeth Fleischman Ascheim (1905) a introdus radiografiile în spitalele militare pentru a identifica gloanţele. Şi-a folosit propriul corp în experimente, care a dus la îmbolnăvirea de cancer.

Citeşte în continuare pe Descoperă.

Citește și: