Ana Obretin
746 vizualizări 9 feb 2019

Cam aşa arată concluzia Curţii Superioare din New Hampshire, după ce cele trei femei au făcut apel, potrivit The Guardian.

Legea care pedepseşte expunerea indecentă, valabilă în oraşul Laconia din New Hampshire, nu discriminează pe bază de gen şi nu încalcă dreptul femeilor la liberă exprimare, potrivit deciziei.

Aceasta înseamnă că femeile, nu şi bărbaţii, nu au voie să îşi expună sânii în public. Pe de altă parte, unii experţi în justiţie sunt de părere că decizia este neconstituţională, pentru că implică faptul că femeile şi bărbaţii nu sunt trataţi în mod egal.

Heidi Lilley, Kia Sinclair şi Ginger Pierro fac parte din mişcarea globală Free the Nipple, care militează pentru dreptul femeilor de a face plajă topless.

Ele au fost arestate pe 26 august 2016, după ce au renunţat la sutiene pe o plajă din Laconia şi au refuzat să se îmbrace, deşi mai multe persoane s-au plâns că sunt deranjate de ţinuta lor. Pierro făcea yoga, iar celelalte două femei stăteau la plajă.

Legea care pedepseşte expunerea indecentă se referă la sexul şi nuditatea în public la modul general, însă specifică faptul că femeile trebuie să îşi acopere mameloanele.

Un judecător de la o instanţă inferioară a refuzat să anuleze procesul, astfel încât cele trei femei au făcut apel la Curtea Supremă.

Avocata femeilor spune că decizia Curţii Superioare încalcă legea care interzice discriminarea sexuală din Constituţia americană. Aceasta a mai spus că este posibil ca acuzatele să facă apel la Curtea Supremă a SUA.

În ultimii ani, mai multe decizii de acest fel au fost date în instanţă, inclusiv în state precum Missouri şi San Francisco.

Foto: Northwood NH Conservative/ Facebook

Citește și: