Florin Jinga
404 vizualizări 3 nov 2018

Cu toate acestea, este foarte uşor să te distragi de la muncă când eşti efectiv propriu tău şef, în special când vine vorba de gestionarea timpului. Din moment ce nimeni nu îţi măsoară productivitatea, depinde de tine să te asiguri că totul este făcut când trebuie şi într-un mod profesionist, informează Business Insider

Iată cum să reuşeşti să te concentrezi şi să rămâi disciplinat în timp ce lucrezi de acasă:  

Stabileşte-ţi un program

Trebuie să ai o oră la care te trezeşti în fiecare dimineaţă şi în acelaşi timp, o oră de culcare. Acestea trebuie respectate atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend.  

Dacă ai un animal de companie, cel mai bine e să-l scoţi la plimbare încă de când te-ai trezit pentru că nu ştii niciodată când poate apărea ceva neprogramat. Sportul nu trebuie să lipsească din agenda ta, chiar dacă lucrezi de acasă. Pauza de prânz poţi să ţi-o iei când ştii că ai toate lucrurile puse în ordine.

Ridică-te de la birou cel puţin o dată pe oră

Există beneficii dovedite de productivitate şi de sănătate fizică ce te fac să te ridici de la birou în mod regulat, iar cel mai bine e să te asiguri că faci acest lucru cel puţin o dată pe oră.

Nu numai că îţi permite să-ţi întinzi picioarele şi să-ţi pui sângele în mişcare, dar te ajută să scapi şi de oboseala acumulată în orele de muncă şi vei fi mai concentrat când revii la birou.

De asemenea, trebuie să bei multă apă, lucru care te va obliga, chiar dacă vrei sau nu, să te ridici de la birou şi să te duci la baie.

Ascultă clipuri ASMR pe YouTube

Sună nebunesc, dar răspunsul autonom al senzorilor Meridian o să facă minuni în ceea ce priveşte nivelul tău de productivitate. Practic, este un impuls foarte relaxant care trece prin tot corpul şi care diferă în funcţie de persoană. Indiferent dacă este vorba de sunete, de sunete ciudate sau de voci şoptite, cei care experimentează ASMR spun că i-au ajutat.

Aceste clipuri te vor ajuta să adormi seara dacă ai probleme cu somnul, iar ziua te vor face să ajungi la un nivel de productivitate ridicat.

Să mănânci bine

Pe lângă faptul că te va ajuta să-ţi menţi o greutate sănătoasă, mâncarea te ajută să-ţi creşti nivelurile de energie, precum şi capacitatea de a te concentra.  A"mânca bine" înseamnă ceva diferit pentru fiecare. Totuşi, în alimentaţie ar trebui să incluzi: legumele proaspete, o cantitate moderată de proteine ​​şi o dietă bogată în grăsimi sănătoase şi scăzută în carbohidraţi şi zahăr.

Să te deconectezi de la e-mail atunci când lucrezi la un proiect care trebuie terminat imediat

Inbox-ul tău este în permanenţă bombardat de mesaje noi, dintre care 99% sunt fie mesaje spam sau unele pe care le vei şterge fără să le deschizi. Cu alte cuvinte, majoritatea dintre ele nu sunt importante şi cu siguranţă nu trebuie să le răspunzi imediat. Când lucrezi la ceva foarte important, cel mai bine este să te deconectezi de la conturile care ar putea să-ţi distragă atenţia şi să uiţi de tot.

Să îţi rezervi puţin timp şi pentru plăcerile tale

6 moduri prin care să rămâi disciplinat atunci când lucrezi de acasă

Atunci când lucrezi foarte serios pentru a te asigura că respecţi termenele limită şi că oferi clientului o muncă de înaltă calitate, trebuie să ai pauze de o jumătate până la o oră în care să faci lucruri care nu ţin de muncă.

Astfel, poţi merge până la magazinul de la colţ sau să găteşti ceva rapid. Orice te face să te relaxezi şi să uiţi de sarcinile care te aşteaptă.

Foto: Hepta

Citește și: