Florin Jinga
13838 vizualizări 4 iun 2019

Noa Pothoven a ajuns la concluzia că nu mai poate trăi cu durerile trecutului, care i-au distrus viaţa. Adolescenta a ales să moară acasă, scrie Daily Mail.

Înainte să-şi încheie socotelile cu viaţa, olandeza şi-a scris autobiografia, „Să câştigi sau să înveţi”, în care îşi mărturiseşte cumplita poveste de viaţă. Fata ajunsese să sufere de sindromul stresului post-traumatic, anorexie şi depresie.

Adolescenta a mărturisit că speră ca această carte să-i ajute pe tinerii care se simt vulnerabili să treacă peste momentele grele din viaţă.

Noa a încetat din viaţă duminică, nu înainte de a posta un mesaj pe Instagram, unde şi-a făcut publică decizia de a renunţa la luptă.

„M-am gândit un timp dacă să fac publică sau nu această informaţie şi am decis să o fac. Poate acest gest vine ca o surpriză pentru unii, date fiind postările mele despre spitalizare, însă am vrut să fac asta de mult timp şi nu este unul impulsiv. Voi trece direct la subiect: în maximum 10 zile voi muri. După ani de luptă, sunt secată de energie. Nu mai mănânc şi nu mai beau apă de ceva timp şi, după multe discuţii şi evaluări, s-au decis să mă lase să plec pentru că suferinţa mea este de nesuportat”, a scris acesta.

Olandeza a subliniat faptul că nu s-a simţit niciodată în viaţă, mai degrabă a supravieţuit: „Respir, dar nu mai trăiesc”.

Şi-a rugat prietenii de pe Instagram să nu încerce să o convingă că acesta nu este gestul potrivit şi că decizia ei este finală.

„În acest caz iubirea înseamnă să mă lăsaţi să mor”, a mai scris Noa.

Eutanasierea este legală în Olanda dacă procedeul este efectuat respectând termenii stricţi ai legii.

Foto: Noa Pothoven/ Instagram

Citește și: