Silviu Bănilă
710 vizualizări 11 ian 2018

Miliardarul american Warren Buffett a avut întotdeauna o viaţă demnă de filmele de la Hollywood.

Chiar dacă a rămas căsătorit cu prima sa soţie, Susan, încă din anul 1952 şi până la moartea sa, survenită în 2004, Buffett a locuit cu Astrid Menks, scrie Business Insider. Menks şi Buffett şi-au unit oficial destinele în 2006, la doi ani de la moartea lui Susan.

Rudele lui Buffett au declarat însă că acest aranjament neobişnuit a produs beneficii pentru toate părţile implicate. Potrivit Daily Mail, cei trei au trimis împreună chiar şi felicitări de Crăciun.

„Neconvenţionalul nu este un lucru rău”, a declarat Susie Buffett, fiica lui Warren, pentru New York Times. „Tot mai mulţi oameni ar trebui să aibă căsătorii neconvenţionale”.

Cum arată viaţa personală a magnatului Buffett? În primul rând, are o importantă încărcătură istorică. De exemplu, bunicul lui Susan a coordonat cândva o campanie pentru reprezentantul republican Howard Buffett, nimeni altul decât bunicul lui Warren. Campania nu a funcţionat, după cum a declarat Susie Buffett pentru Business Insider: „A fost primul eşec din viaţa bunicului Buffett”.

Înainte de a fi cu Susan, Warren a curtat-o pe Betty Gallagher, în 1949. Aceasta se întâlnea cu un cântăreţ la ukulele, iar Buffett s-a grăbit să deprindă tainele acestui instrument muzical.

Chiar dacă relaţia cu Betty nu a fost posibilă, pasiunea lui Buffett pentru ukulele a rămas în picioare. În anul următor, Buffett a întâlnit-o pe Susan Thompson. Aceasta era colegă de cameră cu sora lui Buffett, Roberta, la Northwestern University şi se vedea deja cu altcineva.


Buffett a fost prieten cu tatăl ei, Bill, un profesor şi performer la mandolină, care îi cunoştea pe părinţii viitorului miliardar. Susan şi Warren s-au căsătorit în 1952. Cuplul are trei copii: Susie, Howard şi Peter.

Potrivit unui articol din Time, cuplul a trecut peste multe greutăţi şi relaţia a fost pusă la încercare de etica profesională a celebrului investitor.

După ce Berkshire Hathaway a cumpărat acţiuni la The Washington Post, publisher-ul Katherine Graham a început o relaţie cu Buffett. Susan a fost furioasă şi a început să se întâlnească cu un instructor de tenis.

Cuplul s-a separat în 1977, când Susan s-a mutat în California, pentru a urma o carieră muzicală. Buffett a fost devastat de plecarea acesteia.

„A fost cu siguranţă 95% vina mea... Nu am fost suficient alături de ea, în timp ce i-a mi-a oferit totul”, a declarat Buffett pentru New York Daily News. „Ea a ţinut acest cuplu timp de mulţi ani... Nu ar fi trebuit să se întâmple aşa ceva”.

Copiii lui Buffett şi-au făcut apoi griji că tatăl lor nu va mai fi acelaşi fără soţie. „Credeam că după despărţirea de mama nu va mai putea funcţiona în societate”, a spus Susie Buffett.

În anul următor, Susan i-a făcut cunoştinţă soţului ei cu imigranta letonă Astrid Menks, care lucra într-un restaurant. Ei au rămas prieteni, iar Susan cânta în restaurantul respectiv. Astrid s-a mutat apoi cu Buffett.

Cele trei personaje au rămas împreună. „Astrid şi mama mea erau foarte apropiate”, a declarat Susie Buffett. După o luptă grea cu cancerul, Susan a decedat în urma unui infarct, în 2004. Buffett şi Astrid s-au căsătorit în 2006, cu ocazia aniversării sale de 76 de ani. Nunta a fost una modestă, desfăşurându-se la Bonefish Grill, un restaurant pescăresc.

Potrivit fiicei sale, Susie, Buffett se gândea de ceva timp să se însoare cu Astrid, mai ales după moartea soţiei.

Susie, cea mai mare fiică a lui Buffett, lucrează în zona umanitară. Howard, mijlociul, este afacerist, în timp ce Peter, cel mai mic dintre copiii miliardarului, cochetează cu muzica.

Citește și: