Silviu Bănilă
886 vizualizări 4 feb 2019

Oliver a avut întâlniri frecvente cu giganţii din domeniul fast food, inclusiv cu CEO-ul Paul Pomroy, chiar dacă nu are o relaţie comercială cu restaurantul american, scrie The Independent.

Bucătarul şi-a construit o reputaţie de activist pentru hrana sănătoasă şi a luptat împotriva meniurilor nepotrivite din şcoli şi a obezităţii la copii - propunând inclusiv o taxă pe băuturile răcoritoare cu zahăr.

 În 2011, Oliver a declarat că hamburgerii de la  McDonald’s nu sunt „COMESTIBILI” şi a cerut încetarea folosirii aditivilor procesaţi de vită, „grăsimea roz”, aşa cum a numit-o bucătarul-vedetă.

În 2016, britanicul s-a opus sponsorizării oferite de  McDonald’s Jocurilor Olimpice şi a militat doar pentru prezenţa sponsorilor care respectă standardele nutriţionale şi etice. Mai mult, Oliver a cerut interzicerea reclamelor televizate la produsele junk food.

 Recent, atitudinea lui Oliver s-a schimbat şi a declarat că le-ar permite copiilor săi să mănânce la  McDonald’s.

Pomroy a luat parte la o şedinţă de gătit caritabilă organizată de fundaţia lui Oliver.

Oliver a generat numeroase controverse după ce a lucrat pentru mai multe companii mari, precum Shell - pentru care compania sa a creat o gamă de meniuri sănătoase.

Oliver a fost criticat pentru colaborarea cu gigantul petrolier, dar a insistat că este cea mai bună cale prin care hrana sănătoasă poate ajunge în farfuriile unei audienţe mai largi.

 Bucătarul a vorbit cu ocazia lansării gamei respective de produse alimentare, spunând că firmele din industria alimentară trebuie să-i ajute pe consumatori să-şi schimbe dieta.

„Dacă vrem ca Marea Britanie să fie mai sănătoasă, mai productivă în 15-20 de ani, trebuie ca şi companiile să meargă pe aceeaşi cale”, a spus Oliver.

Citește și: