Ana Obretin
740 vizualizări 11 feb 2019

În imagini, Nicolae Ceauşescu este primit cu un uriaş spectacol de propagandă, concept pe care ulterior îl va impune şi în România.

Piesa, inclusă pe albumul "Agenda", primul lansat după "Super", din 2016, este o critică la adresa lui Donald Trump.

Versurile noului single vorbesc de la sine, muzicienii adoptând în mod ironic vocea unui adept al Brexit-ului sau a unui suporter al preşedintelui american: "Uitaţi de corectitudinea politică, să vorbim omului/ Puicuţele sunt întodeauna amatoare, trebuie să pui mâna pe ce poţi (...) În loc să guvernăm cu compasiune inteligentă/ Hai să şocăm lumea cu bigotism idiot".

Un al doilea single lansat de pe noul album se numeşte "On Social Media".

Despre noul album, Neil Tennant, unul dintre componenţii Pet Shop Boys, a afirmat că include trei piese satirice şi "un cântec mai degrabă trist".

Pet Shop Boys este un duo britanic de electro-pop alcătuit din Neil Tennant (voce, orgă, chitară) şi Chris Lowe (orgă, voce). Grupul a vândut peste 50 de milioane de albume pe plan mondial şi, potrivit Guinness Book of Records, este cel mai de succes duo din istoria muzicii britanice, cu trei Brit Awards şi şapte nominalizări la premiile Grammy.

Printre hiturile grupului se numără piese precum "West End Girls", "It's a Sin", "Always on My Mind", "Heart", "Go West", "Opportunities (Let's Make Lots of Money)" şi "What Have I Done to Deserve This?".

Fostul dictator a pus pentru prima oară piciorul pe pământ nord-coreean în 1971, când a fost primit cu onoruri de Kim Il Sung.

În timpul vizitei oficiale efectate în Coreea de Nord, Ceauşescu a fost onorat cu manifestări faraonice, la care au participat milioane de oameni. În cinstea sa, autorităţile nord-coreene au organizat serbări pe străzi şi pe stadioane.

Vizita în Coreea de Nord l-a determinat pe Ceauşescu să îmbrăţişeze filosofia Juche (cea a lui Kim Il Sung), acesta întărind constant puterea partidului, dar şi a cultului personalităţii. De asemenea, a demarat proiecte megalomanice, inspirate din arhitectura nord-coreeană. 

După ce a vizitat China, Coreea de Nord, Mongolia şi Vietnamul de Nord ( 1-24 iunie 1971), Nicolae Ceauşescu a expus în cadrul unei teleconferinţe cu prim-secretarii de partid ai judeţelor o nouă linie culturală şi ideologică a Partidului: cultul personalităţii.

 

Citește și: