306 vizualizări 12 nov 2017

Nicolae s-a născut în Elveţia, la 1 aprilie 1985. În vârstă de 32 de ani, acesta a primit titlul de principe în 2010, iar din 2008 a participat la diferite acţiuni, ecologiste şi caritabile.

Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunţat, pe 11 august 2015, printr-un comunicat de presă, că Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală". De asemenea, Regele Mihai I l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare pe 1 august 2015.

În comunicat se specifica faptul că "Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei".

Pentru că şi-a pierdut această calitate şi pentru că, potrivit spuselor membrilor Casei Regale, Regele nu ar mai dori să-şi vadă nepotul, Nicolae este, în prezent, în centrul unui scandal cauzat de încercările sale repetate de a intra în locuinţa bunicului său din Elveţia, pentru a-l vedea, posibil, pentru ultima dată. Nicolae Medforth-Mills este acuzat că a vrut să intre cu forţa în reşedinţa Regelui Mihai şi că a agresat, fizic şi verbal, trei persoane.

Cu toate acestea, rămân în amintirea tuturor momentele în care Nicolae şi Regele Mihai erau nedespărţiţi, atunci când Majestatea Sa îl considera pe Nicolae nepotul său preferat. 

Nicolae, alături de bunicii săi, Regele Mihai şi Regina Ana / FOTO: Facebook - Nicolae de Roumanie Medforth Mills - Sustinatorii nepotului Regelui

Nicolae, alături de bunici / FOTO: Facebook - Nicolae de Roumanie Medforth Mills - Sustinatorii nepotului Regelui

Nicolae, alături de Regele Mihai / FOTO: Facebook - Nicolae de Roumanie Medforth Mills - Sustinatorii nepotului Regelui

Nicolae, alături de Regele Mihai şi sora sa, Karina / FOTO: Facebook - Nicolae de Roumanie Medforth Mills - Sustinatorii nepotului Regelui

Nicolae, alături de Regele Mihai / FOTO: Facebook - Nicolae de Roumanie Medforth Mills - Sustinatorii nepotului Regelui

Citește și: