Silviu Bănilă
4563 vizualizări 10 ian 2018

Jeff Bezos nu a călătorit singur la Seattle, în 1994, pentru a pune piatra de temelie a unui imperiu. El nu a înfiinţat singur Amazon, cel mai mare retailer online din lume. Soţia sa, MacKenzie, a fost tot timpul alături de antreprenor, scrie Business Insider. Într-un interviu acordat CBS, aceasta descrie cum l-a urmărit pe soţul ei în timp ce a ridicat imperiul Amazon „de la zero”. „Pentru mine, să-mi văd soţul, pe care îl iubesc,într-o asemenea aventură - ce poate fi mai bun?”

În prezent, Bloomberg estimează că Bezos are o avere de 104 miliarde dolari - devenind cel mai bogat om din istorie.

Cum arată însă căsnicia lui Jeff şi MacKenzie Bezos? Cei doi s-au cunoscut la firma de management al investiţiilor D.E. Shaw. MacKenzie era asociat şi Jeff, vicepreşedinte. Jeff a fost prima persoană care a realizat interviul de angajare cu MacKenzie, absolventă de Princeton.

„Cred că soţia mea are multe resurse, este deşteaptă, frumoasă şi am avut ocazia să-i văd CV-ul înainte să o cunosc, astfel încât ştiu ce note a luat la teste”, a glumit Bezos pentru Vogue.

După ce MacKenzie a primit jobul, cei doi au devenit colegi de birou. „Îi ascultam zilnic râsul fabulos”, a povestit MacKenzie pentru Vogue. „Cum să nu te îndrăgosteşti de un asemenea râs?”

Mai mult, Jeff Bezos a recunoscut că nimeni nu a ştiut „ce a vrut să spună”, când a anunţat că se află în căutarea unei femei „cu resurse”. „Dacă îi spun cuiva că sunt în căutarea unei femei care să mă poată scoate din închisoarea ”Lumii a Treia”, se gândesc la Ross Perot - au de unde să pornească!”, a povestit Bezos.

Prima care a făcut o mutare a fost MacKenzie, invitându-l pe Jeff la masă. Trei luni mai târziu, s-au logodit şi peste şase luni au devenit soţi cu acte în regulă. La scurt timp, Jeff i-a vorbit soţiei sale despre ideea de afaceri. MacKenzie a declarat că, deşi nu este „om de afaceri”, a înţeles pasiunea din vocea lui. În anul următor, în 1994, au renunţat la joburile lor şi au plecat la Seattle pentru a înfiinţa Amazon.

MacKenzie a devenit contabil la Amazon şi unul dintre primii angajaţi ai companiei. În 1999, cuplul s-a mutat într-o casă închiriată din Seattle, potrivit Wired. Azi, ei deţin cinci case în SUA şi Jeff este al 25-lea cel mai mare proprietar de teren de pe continent.

În 2013, MacKenzie încă îşi ducea copiii la şcoală şi apoi pe Jeff la muncă, în Honda de familie. Prietenul lor, Danny Hillis, a declarat că Bezos „este o familie normală, legată, lucru care ar putea să o facă să pară anormală”. Pentru a petrece mai mult timp cu familia, Jeff nu programează dimineaţa întâlniri de afaceri.

Jeff, „cel mai bun cititor” al manuscriselor soţie

În privinţa educaţiei date celor patru copii, MacKenzie a declarat pentru Vogue că a încercat mai multe strategii, inclusiv activităţi alături de copiii vecinilor. Soţia lui Jeff Bezos este acum scriitoare şi spune că antreprenorul este cel mai „bun cititor al ei”.

Nu de puţine ori, acesta şi-a făcut timp pentru a citi manuscrisele cărţilor sale, cum ar fi „The Testing of Luther Albright”, primul ei roman şi „Traps”. În ciuda poziţiei sale, MacKenzie nu a devenit parte a noului imperiu de edituri Amazon. „O supranumim peştele care a scăpat”, a declarat Jeff pentru Vogue.

MacKenzie a declarat pentru Vogue că personalităţilor lor se completează reciproc. „Îi place să cunoască oameni. Este un tip sociabil. Pe mine, petrecerile mă sperie. Complexitatea conversaţiilor nu reprezintă punctul meu forte”, a spus soţia lui Bezos.

Mai mult, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, spală vasele, când este cazul: „Este cel mai sexy lucru pe care-l fac”, a glumit Bezos.

Citește și: