1447 vizualizări 10 ian 2018

James Franco a fost unul dintre actorii şi cineaştii care, la gala Globurilor de Aur 2018, ce a avut loc duminică, la Los Angeles, şi-au arătat susţinerea pentru campania Time's Up, o iniţiativă lansată de aproximativ 300 de vedete de la Hollywood în sprijinul victimelor abuzurilor sexuale la locul de muncă. Dacă majoritatea actriţelor au optat să poarte ţinute negre în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală de la Hollywood, bărbaţii, printre care şi James Franco, au putut purta insigne cu textul "Time's Up" ("S-a sfârşit").

Actriţa Violet Paley a scris pe platforma online Twitter, chiar în timpul ceremoniei de duminică, despre faptul că Franco a încercat să o violeze. Paley nu a fost însă singura care a apelat la reţelele de socializare pentru a face comentarii despre comportamentul sexual nepotrivit al lui James Franco.

"Îţi aminteşti când, în maşină, mi-ai împins capul spre penisul tău dezgolit şi când, cu o altă ocazie, i-ai spus prietenei mele în vârstă de 17 ani să vină la hotelul în care stăteai? După ce deja fuseseşi surprins făcând un lucru similar unei alte tinere de 17 ani?", a scris Paley pe Twitter.

O altă femeie, Sarah Tither-Kaplan, l-a acuzat, de asemenea, că a exploatat-o în filme pe care le-a făcut pentru el: "Îţi aduci aminte că mi-ai spus, în urmă cu câteva săptămâni, că faptul că m-am dezbrăcat total în două dintre filmele tale, pentru un salariu zilnic de 100 de dolari, nu înseamnă exploatare, pentru că am semnat un contract în acest sens? S-a sfârşit cu asta!. Am simţit 100% că nu am avut libertatea de a spune nu".

Realizatorul de televiziune Stephen Colbert l-a avut ca invitat pe James Franco în emisiunea sa de marţi, de la postul CBS, în contextul în care acesta a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie. Colbert l-a întrebat pe Franco ce părere are despre iniţiativele împotriva abuzurilor sexuale #MeToo şi Time's Up.

"În primul rând, trebuie să spun că le sprijin. Am fost foarte entuziasmat de faptul că am câştigat (Globul de Aur, n.r.), dar să mă aflu în sală în seara aceea a fost un lucru incredibil. A fost ceva puternic. Sprijin schimbarea", a spus Franco.

Întrebat despre acuzaţiile care i s-au adus, Franco a declarat: "Au fost nişte lucruri pe Twitter, nu le-am citit, am auzit despre ele".

S-a referit apoi la un mesaj de pe aceeaşi platformă online, care a fost între timp şters, scris de Ally Sheedy, care a jucat într-un spectacol pe Broadway regizat de Franco în 2014. "Nu ştiu ce i-am făcut lui Ally Sheedy. Am petrecut doar momente frumoase cu ea. O respect. Nu ştiu de ce am supărat-o. A şters mesajul. Nu pot vorbi în numele ei", a spus acesta.

Franco a mai spus că este mândru de faptul că îşi asumă responsabilitatea pentru greşelile sale, dar că noile acuzaţii sunt false, ceea ce nu înseamnă că va încerca să facă ceva să le elimine, pentru că sprijină libertatea de exprimare.

"Nu pot trăi fără să îmi corectez greşelile. Dacă am făcut ceva greşit, voi corecta acest lucru. Trebuie să o fac. Nu ştiu ce altceva aş putea face. În ceea ce priveşte modul în care o facem, nu am nişte răspunsuri. Cred că cel mai important este să ascultăm. Sunt aici să ascult şi să învăţ şi să îmi schimb perspectiva unde este cazul. Vreau să o fac", a mai spus Franco.

Cotidianul american The New York Times a anulat, totuşi, un eveniment public la care urma să participe James Franco, după ce în presă au apărut informaţii despre acuzaţiile de abuz sexual.

Aceasta nu este prima dată când Franco este acuzat de comportament de prădător sexual. În 2014, o tânără care pe atunci avea 17 ani a dat publicităţii o presupusă convorbire de pe platforma Instagram în care părea că Franco încearcă să aranjeze o întâlnire amoroasă într-un hotel din New York.

James Franco a fost desemnat cel mai bun actor într-un film comedie/musical, pentru rolul din "The Disaster Artist" - un lungmetraj pe care l-a şi regizat -, la cea de-a 75-a ediţie a galei Globurilor de Aur, organizată duminică seară. Aceasta a fost a patra nominalizare a lui James Franco la Globurile de Aur, actorul având deja un astfel de trofeu în palmares, obţinut în 2002, pentru rolul din miniseria TV "James Dean". În vârstă de 39 de ani, Franco a mai interpretat rolul principal în filmul regizat de Danny Boyle "127 de ore/ 127 Hours", pentru care a fost nominalizat, în 2011, la premiile Oscar. Actorul american a putut fi văzut şi în "Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love", "Milk - Preţul curajului", "Crazy Night", "Planeta Maimuţelor: Invazia", dar şi în rolul Harry Osbourne din trilogia "Omul Păianjen/ Spiderman".

Citește și: