Silviu Bănilă
694 vizualizări 7 nov 2018

Poliţia a luat atitudine după ce în mediul online au apărut imagini cu angajaţii care sunt BICIUIŢI cu o curea şi puşi să bea un lichid galben, scrie BBC.

Potrivit postărilor online, aceştia erau obligaţi să consume insecte, dacă nu reuşeau să genereze suficiente vânzări.

Trei manageri au fost încarceraţi între 5 şi 10 zile, din cauza incidentelor, scrie South China Morning Post.Un clip distribuit pe Weibo arată cum un bărbat stă în mijlocul unui cerc pentru a fi bătut cu o curea.

Alţi angajaţi, din cadrul unei companii de renovări interioare din oraşul Guizhou, beau un lichid galben din pahare de plastic, în timp ce se ţin de nas.Mai mult, aceştia sunt obligaţi să mănânce gândaci din cauza performanţelor scăzute la locul de muncă.

Potrivit presei chineze, şefii foloseau şi alte metode de pedeapsă şi umilire. Astfel, unii angajaţi erau obligaţi să bea apă din vasul de toaletă sau oţet sau chiar erau RAŞI în cap.

Compania respectivă nu le-a plătit salariile angajaţilor în ultimele două luni, dar aceştia se temeau să vorbească, de teamă că îşi vor pierde TOŢI banii.

Poliţia din Zunyi a arestat trei manageri, care au fost condamnaţi la închisoare. Acesta este ultimul caz din numărul mare de asemenea incidente, care vizează metodele neortodoxe folosite de companiile chineze, pentru a-şi UMILI sau MOTIVA angajaţii.

La un eveniment organizat de o altă companie, angajaţii s-au pălmuit reciproc în scopul motivării, s-au târât pe stradă şi chiar au sărutat coşurile de gunoi, drept pedeapsă sau pentru „team-building”.

Citește și: