Silviu Bănilă
403 vizualizări 8 ian 2019

Mai mulţi salvatori curajoşi au format un adevărat LANŢ UMAN pentru a salva un copil din incendiul izbucnit la un bloc, soldat cu trei morţi, scrie Daily Mirror.

În imaginile incredibile se vede cum salvatorii din Badalona, localitate situată la 11 km de Barcelona, se mobilizează pentru a salva un copil aflat în pericol.

Înregistrarea video a fost vizualizată de mii de ori pe reţelele de socializare şi unii au cerut ca salvatorii să fie recompensaţi pentru curajul lor.

Copilul se afla la etajul al treilea al clădirii în care mai mulţi locatari au rămas blocaţi în apartamente, din cauza flăcărilor şi a fumului. Mulţi dintre ei se aflau la ferestre şi strigau după ajutor.

 


Martorii au unit mai multe scări pentru a ajunge la copil şi un poliţist s-a urcat în vârful lanţului uman pentru a-l prinde în siguranţă.

Micuţul a fost dus la spitalul Vall d'Hebrón, alături de alţi patru adulţi, dintre care unul în stare gravă, dar în stare stabilă.

Alţi trei locatari au suferit răni grave, dar se recuperează. Momentan, nu se cunosc detalii despre starea copilului. Alţi 11 răniţi au fost externaţi dintr-un spital, după ce medicii le-au asigurat tratament şi i-au ţinut sub observaţie.

 


Incendiul s-a propagat rapid la etajele superioare ale clădirii, cuprinzând opt etaje. Potrivit autorităţilor, focul ar fi pornit de la o defecţiune la reţeaua electrică.

foto:

foto:

Citește și: