Bianca Ciocotisan
423 vizualizări 13 iun 2018Inditex a introdus în ultimele luni un val de tehnologii noi, la anumite magazine Zara din întreaga lume, tehnologiile incluzând roboţi sau afişarea hologramelor de îmbrăcăminte cu ajutorul oglinzilor, cu scopul de a creşte vânzările şi a ţine pasul cu concurenţa.

Zara a lansat un magazin-pilot în Londra, unde cumpărătorii pot să folosească o oglindă cu hologramă, ce le permit să-şi facă o idee despre cum ar putea arăta produsul probat, ca parte a unei ţinute complete.

De asemenea, magazinul pune la dispoziţia clienţilor braţele robortice care înmânează articolele de îmbrăcăminte în mâinile cumpărătorilor la punctele de colectare online, iar asistenţii iPad ajută clienţii din magazinele online să comande produse potrivite dimensiunii lor, astfel încât să le poată prelua mai târziu, relatează Bloomberg.

Reprezentanţii Inditex spun că magazinul-pilot din Marea Britanie arată modul în care retailerii combină din ce în ce mai mult mediul online cu magazinele fizice, în încercarea de a ţine pasul cu Amazon, acesta din urmă, în schimb, îşi mişcă acţiunile în sens invers, construindu-şi prezenţa fizică în vânzările cu amănuntul.

Cumpărăturile online au reprezentat un mediu propice de dezvoltare a afacerii pentru Inditex, vânzările de comerţ electronic crescând cu 41% anul trecut, în timp ce creşterea generală a încetinit. Compania a depăşit până acum alţi retaileri de îmbrăcăminte, cum ar fi H&M şi Marks & Spencer, care au investit mai puţin în operaţiunile online, dar care se luptă acum să recupereze.

Citește și: