Silviu Bănilă
982 vizualizări 19 nov 2018

Poliţia Metropolitană a declarat că poliţiştii au fost chemaţi la un scandal în Fraser Road, Edmonton, duminică, la ora locală 5:55PM, scrie The Independent.

Toţi cei patru bărbaţi au fost duşi la spital, dar informaţiile despre starea lor de sănătate rămân deocamdată confidenţiale.

Două maşini s-au tamponat la faţa locului. Incidentul a avut loc după ce trei bărbaţi au fost împuşcaţi sâmbătă, în jurul orei locale 6PM, în Gordon Road, Bounces Road, la distanţă de circa un kilometru de locul incidentului de duminică.

 

 În atac au fost răniţi un băiat de 16 ani şi doi bărbaţi de 22 de ani, în urma unor focuri trase cu o puşcă, în spatele unui taxi. Stephanos Iannou, un consilier conservator din Enfield, a declarat că este extrem de îngrijorat de numărul tot mai mare al incidentelor violente din capitala Marii Britanii: „Este evident că nu putem ignora rata criminalităţii din Londra”.

„Unii tineri poartă cuţit la ei deoarece se simt ameninţaţi de alţi tineri şi - când se enervează - îl folosesc”, a declarat Cressida Dick, comisar în cadrul Poliţiei Metropolitane. „Obiectivul meu este ca numărul atacurilor cu arme albe, care se înregistrează cu precădere în rândul tinerilor, să scadă considerabil”.

 

 


Rata omuciderilor în Londra se află la cel mai ridicat nivel al ultimilor zece ani. Primarul Sadiq Khan a anunţat planuri pentru înfiinţarea unei unităţi care să se ocupe cu reducerea incidenţei violenţei, cu o abordare în spiritul sănătăţii publice, folosită cu succes în Glasgow. Pe de altă parte, edilul este pesimist, considerând că va trebui să treacă „o generaţie” până când flagelul criminalităţii să fie temperat în Londra.

foto: Twitter / @999London

Citește și: