Ioana Scholler
470 vizualizări 3 iun 2019

Un reprezentant al armatei britanice a confirmat decesul, dar nu a oferit mai multe detalii cu privire la circumstanţele accidentului, informează France24.com

„Cu tristeţe în suflet confirmăm decesul al unei persoane în Franţa. În aceste clipe dificile, ne îndreptăm gândurile către familia celui decedat”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Postul de radio France Bleu citează surse guvernamentale din regiunea Calvados şi informează că victima de 30 de ani staţiona în Ranville, în apropiere de Caen pe coasta Normandiei, cu alţi câţiva mii de soldaţi din Marea Britanie, care se pregătesc pentru comemorările cu ocazia Bătăliei pentru Normandia.

Soldatul încerca să traverseze canalul sâmbătă noaptea, în apropiere de podul Pegasus, primul loc eliberat de trupele britanice de către forţele armate ale Germaniei.

Podul, situat la Benouville, a fost numit „Pegasus” pentru a onora divizia aeriană a VI-a, a cărei emblemă era chiar calul înaripat.

Colegii soldatului i-au pierdut urma şi au alertat autorităţile în jurul orei 23.00, iar salvatorii i-au scos trupul din canal în jurul orei 03.00, duminică dimineaţă.

Citește și: