Silviu Bănilă
Departamentul Externe
1101 vizualizări 17 ian 2019

Cu ocazia unui turneu naţional, desfăşurat înaintea alegerilor administrative, care vor avea loc luna viitoare în Italia, Silvio Berlusconi a declarat, în Quartu, Sardinia, că va candida la europarlamentare.

„Cu experienţa mea, capacitatea mea de a convinge, cred că pot juca un rol important şi îi pot determina pe cetăţenii europeni să înţeleagă riscul îndepărtării de valorile occidentale”, a spus fostul premier italian Silvio Berlusconi, citat de Euronews.

 În luna mai a anului trecut, tribunalul din Milano a decis ridicarea interdicţiei de a ocupa o funcţie publică, în cazul lui Berlusconi.

„În sfârşit, cinci ani de nedreptate s-au sfârşit. Berlusconi poate candida din nou”, relevă un comunicat formaţiunii Forza Italia, partidul lui Berlusconi.

Silvio Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală în anul 2013 şi a fost demis din camera superioară a Parlamentului italian.

 În cazul acestuia, s-a instaurat interdicţia de a ocupa o funcţie publică pentru următorii şase ani.

Tribunalul din Milano a decis ca interdicţia aplicată fostului premier italian să fie ridicată mai devreme, pentru bună purtare.

Berlusconi este un personaj controversat şi nimic nu-l fereşte de probleme, atât în politică, dar şi în viaţa personală. Veronica Lario, soţia acestuia, a cerut, în cadrul unui proces de divorţ, o pensie alimentară de 43 MILIOANE EURO, adică 3,5 milioane euro pe lună de la politician.

 "43 de milioane de euro pe an (...) Aceasta este suma pe careVeronica Berlusconi a cerut-o în cadrul procedurii de separare. Silvio Berlusconi a refuzat, propunând 200.000 de euro pe lună, această sumă fiind negociabilă şi putând urca până la 300.000 de euro pe lună", îşi informează cititorii aceeaşipublicaţie, ziarul cu cel mai mare tiraj din Italia, care a citat "surse bine informate".

Veronica Lario, în vârstă de 52 de ani, exasperată, după un mariaj de 30 de ani, de comportamentul soţului ei faţă de o serie de mai multe femei tinere, a cerut divorţul la începutul lunii mai.

 Picătura care a umplut paharul a fost prezenţa, în aprilie, a lui Silvio Berlusconi, în vârstă de 72 de ani, la petrecerea demajorat organizată de o tânără blondă din Neapole, Noemi.

"Surse apropiate şefului Guvernului au afirmat că o sumă cuprinsă între 60 şi 70 de milioane de euro a fost deja vărsată în contul Veronicăi", a adăugat cotidianul italian.

Maria Cristina Morelli, avocata Veronicăi Lario, a declarat pentru Corriere della Sera că nu doreşte să spună nimic presei despre clienţii săi.

 Silvio Berlusconi şi Veronica Lario s-au cunoscut în1980 şi s-au căsătorit civil zece ani mai târziu. Cei doi au împreună trei copii: Barbara, în vârstă de 24 de ani, Eleonora,în vârstă de 22 de ani, şi Luigi, în vârstă de 20 de ani.

Între 1996 şi 2007, Silvio Berlusconi a fost desemnat cel mai bogat om de afaceri din Italia. În 2008, el a ocupat a treia poziţie în acest clasament. Cu o avere estimată la 6,5 miliarde de dolari, Berlusconi a urcat pe a doua poziţie, în Italia, şi pe locul al 70-lea în clasamentul Forbes 2009 al celor mai bogaţi oameni din lume.

În 2009, premierul italian Silvio Berlusconi a fost lovit în faţă de protestatari, în Milano şi s-a ales cu nasul şi dinţii sparţi. Cameramanii tv au surprins momentul în care un obiect este aruncat din mulţime şi îl loveşte în faţă pe Berlusconi.

Bunga-Bunga: Silvio Berlusconi a apărut la mai multe petreceri deocheate cu tinere domnişoare.

Citește și: