165 vizualizări 14 nov 2017

Donald Trump Jr. a schimbat mesaje cu administratorii contului de Twitter al WikiLeaks între 20 septembrie şi 12 octombrie 2016. Copii ale acestei corespondenţe au fost date investigatorilor de către avocaţii lui Trump Jr. şi au fost obţinute, ulterior, de revista Atlantic, potrivit The Guardian. 

Conversaţiile au avut loc într-un moment extrem de sensibil atât pentru campania prezidenţială a lui Trump, cât şi pentru WikiLeaks, cu câteva săptămâni înaintea zilei alegerilor şi în momentul în care WikiLeaks a obţinut e-mailuri aparţinând unor figuri importante din tabăra Democraţilor, cu intervenţia guvernului rus în această situaţie, potrivit agenţiilor de informaţii americane.

Atlantic a publicat frânturi din conversaţiile dintre Donald Trump Jr. şi cei de la Wikileaks. 

„Bună Donald, este minunat să văd că tatăl tău vorbeşte despre dezvăluirile noastre”, este unul dintre mesajele venite din partea WikiLeaks la doar două zile după ce preşedintele Statelor Unite a lansat sloganul „I love WikiLeaks!” (n.r. „Iubesc WikiLeaks”). 

„Îi sugerez tatălui tău să folosească acest link dacă ne menţionează. Sunt multe poveşti importante pe care presa nu le ştie şi suntem siguri că unii dintre urmăritorii voştri le vor găsi interesante”, au scris aceştia în continuare, recomandând un link către site-ul „wlsearch.tk”. 

Cu toate că Donald Trump Jr. nu a răspuns în mod direct mesajului, fiul cel mare al preşedintelui a distribuit link-ul sugerat două zile mai târziu, însoţit de mesajul „Către cei care au timp să citească despre toată corupţia şi ipocrizia”. 

Un avocat al lui Trump Jr. a declarat pentru publicaţia Atlantic că nimeni nu se teme de aceste documente şi că răspunsurile la toate întrebările apărute cu privire la acest subiect au fost date în cadrul potrivit. 

Donald Trump Jr. a publicat chiar el, pe contul de Twitter, copiile „întregului lanţ de mesaje cu @wikileaks”, după cum a scris acesta în descrierea postării. 

Citește și: