Silviu Bănilă
1362 vizualizări 11 iul 2018

Rodrigo Duterte pune la îndoială conceptul de păcat originar, fiind deranjat de faptul că până şi bebeluşii trebuie „exoneraţi” de păcate prin botez, contracost, într-o biserică.

„Unde este logica lui Dumnezeu?”, s-a întrebat Duterte în timpul unui eveniment tehnologic şi ştiinţific desfăşurat la Davao.

Liderul în vârstă de 73 de ani anunţă că, dacă un singur om va demonstra existenţa divinităţii, poate printr-un SELFIE cu Dumnezeu, va demisiona de urgenţă. În Filipine, religia predominantă este catolicismul.Pe de altă parte, Duterte a sugerat că recunoaşte existenţa unui fel de Dumnezeu sau entitate supremă, care previne coliziunea dintre miliarde de stele şi corpuri cereşti, protejând planeta de o eventuală apocalipsă.

Săptămâna trecută, Duterte a fost criticat chiar şi de aliaţii săi politici, după ce a spus că „Dumnezeu este idiot”. Un episcop catolic l-a numit chiar psihopat.

Duterte s-a lamentat în discurs, afirmând că păcatul lui Adam şi Eva în religia creştină a făcut ca toţi credincioşii să nu mai fie acceptaţi de divinitate.


„Cine este acest Dumnezeu idiot? Acest nenorocit este chiar prost”, a spus Duterte. „Nu aţi fost implicaţi acolo, dar sunteţi împovăraţi cu PĂCATUL ORIGINAR... Ce fel de religie este asta? Nu accept această propunere extrem de stupidă”.

Antonio Trillanes IV, un senator din Opoziţie, l-a descris pe Duterte drept „un om diabolic” şi afirmă că declaraţiile sale „seamănă cu natura înşelătoare, lipsită de altruism şi scrupule a politicii prezidenţiale”.

Harry Roque, purtătorul de cuvânt al lui Duterte, a comentat că preşedintele are dreptul să se exprime în privinţa religiei şi a citat o experienţă din trecut a liderului, când a fost abuzat sexual de un preot.Duterte şi-a adus aminte vineri de experienţa îngrozitoare, povestind că el şi alţi elevi au fost abuzaţi de un preot iezuit, care între timp a decedat. Luni, oficialii au pus la cale o întâlnire între Duterte şi şeful celei mai mari asociaţii a episcopilor catolici din Filipine, pentru a lămuri controversele. Liderii catolici l-au criticat dur pe Duterte, după ce preşedintele filipinez a declanşat un război sângeros împotriva traficanţilor de droguri, în care au căzut şi victime nevinovate.

Dincolo de acest aspect, Duterte este cunoscut pentru atitudinea rebelă. În trecut, liderul filipinez a spus că Papa Francisc este un „nenorocit”, care a încurcat traficul în Manila, în timpul vizitei sale din 2015, scrie Daily Mail.

Citește și: