Marinela Sarbu
191 vizualizări 7 aug 2018

”Mă aflu astăzi aici pentru a arăta sprijinul guvernului faţă de persoanele care suferă, dar şi pentru a înţelege ce s-a întâmplat pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete”, a spus Giuseppe Conte.

Procurorii au deschis o anchetă în acest caz, o cisternă care transporta gaz petrolier lichefiat a intrat într-un tir pe o autostradă din Italia. Cisterna a luat foc imediat, apoi a explodat, iar o parte din autostradă s-a prăbuşit.

Imaginile video au arătat că în timpul exploziei cele mai multe autovehicule au fost evacuate de pe carosabil.

Poliţia a transmis faptul că doar şoferul cisternei a decedat în timpul producerii deflagraţiei, după ce iniţial anunţase că două persoane au decedat.

Zeci de persoane au fost rănite, mai mulţi prezentând arsuri şi tăieturi din cauza bucăţilor de ferestre de la clădirile din apropiere, care au fost avariate în urma exploziei.

Bilanţul accidentului este de un mort şi 145 de râniţi.

Conte se va deplasa apoi în regiunea Puglia din sudul Italiei, unde o camionetă cu muncitori străini s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu un camion care transporta roşii. În urma accidentului, 12 persoane au murit, acesta fiind cel de-al doilea accident cu victime produs în zonă în ultimele trei zile.

Foto: Hepta

Citește și: