Departamentul Externe
21554 vizualizări 2 ian 2019

Patru cetăţeni români riscă să fie condamnaţi la închisoare în Italia, după ce au tăiat un porc în curtea casei în care locuiau, iar legislaţia italiană prevede respectarea unor norme sanitare stricte în asemenea cazuri, relatează cotidianul Il Messaggero.

Auzind guiţatul puternic al porcului în timpul sacrificării, vecinii românilor au alertat Poliţia. Incidentul a avut loc în zona Lavinio din oraşul Anzio, situat în apropiere de Roma.

Cei doi poliţişti care au venit să vadă ce se întâmplă au alertat Autoritatea Sanitar Veterinară locală, care a constatat că porcul a fost ucis fără a fi respectate legile sanitare şi cele privind protecţia animalelor.

Cei patru români, cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani, sunt acuzaţi că nu au respectat normele de igienă şi siguranţă, precum şi că animalul a fost ucis în mod abuziv, fără a fi iniţial asomat, operaţiune care ar fi împiedicat suferinţa porcului. Pe lângă cei patru români este cercetat şi un cetăţean italian.

Românii riscă o pedeapsă între şase luni şi un an de închisoare şi o amendă de până la 150.000 de euro. Autorităţile au descoperit că porcul a fost cumpărat de la o fermă autorizată, dar cercetează modul în care acesta a fost transportat până la casa românilor.

foto: captură il messaggero

Citește și: