Teodora Marinescu
291 vizualizări luni, 08:26

„Dacă Europa nu va răspunde bine provocărilor ce vor urma, Europa va ofili (...) Europa trebuie să îşi descopere propria identitate, propria unitate, pentru a depăşi diviziunile şi frontierele", a declarat Papa Francisc.

Întrebat de un reporter român care este mesajul pentru părinţii care îşi lasă copiii să lucreze în străinătate, papa a declarat că „o astfel de distanţă este mereu o situaţie dureroasă", afirmând că aceste separări nu au la baza o problemă locală, ci este vorba de lipsa universală a solidarităţii.

Despre politicieni, papa Francisc a declarat că aceştia „trebuie ajutaţi să fie sinceri şi să nu aibă campanii construite pe mesaje false, calomnie, defăimare, scandaluri, ură şi frică", adăugând că oriune poate apărea corupţia.

„Acest lucru este teribil. Politicienii nu trebuie să răspândească ură şi frică, ci speranţă", a afirmat acesta.

Papa Francisc a vorbit, de asemenea, despre relaţia şi diversitatea religiilor, grupurilor etnice şi politicile din domeniu. Acesta a subliniat importanţa colaborării creştinilor din diferite comunităţi pentru "a ajuta oamenii sărăci şi bolnavi".

La sfârşitul conferinţei de presă, papa Francisc a declarat că este recunoscător pentru ploaia care l-a ajutat să vadă „peisajul frumos al României". Acesta le-a cerut credincioşilor să „se roage pentru Europa, pentru unitate".

Citește și: